sursa foto:  reuters

Federația Rusă a luat în ‘vizor’ Republica Moldova: Continuăm să urmărim îndeaproape starea

Federația Rusă critică autoritățile de la Chișinău pentru că face presiuni asupra resurselor media independente și de opoziție. Kremlinul cere guvernării să-și revizuiască politica în raport cu drepturile și libertățile populației, scrie dcnews.ro

 

 

 

Rusia, un ”etalon” atunci când vine vorba despre libertatea presei, critică autoritățile de la Chișinău pentru presiuni asupra resurselor media independente și de opoziție. Într-un comunicat, Moscova a denunțat ”degradarea” presei din Republicii Moldova și cere guvernării să-și revizuiască politica în raport cu drepturile și libertățile populației.

”Continuăm să urmărim îndeaproape starea din Republica Moldova, care este aproape de noi și unde locuiesc un număr mare de compatrioți de-ai noștri. Degradarea libertății presei în acea țară este o problemă serioasă. Autoritățile moldovenești au făcut presiuni asupra resurselor mass-media independente și ale opoziției. Spațiul informațional este curățat de opinii și aprecieri inacceptabile guvernului” se arată în comunicat.

Ministerul rus de Externe critică amenzile aplicate posturilor TV rusești retransmise în Republic Moldova.

”Apare o întrebare. În ce măsură politica dusă de Chișinău în sfera informațională se corelează cu aderarea sa declarată la ”valorile democratice”, inclusiv libertatea de exprimare, mass-media și libertatea de exprimare? Facem apel la autoritățile Republicii Moldova să-și revizuiască politica de restrângere a drepturilor și libertăților fundamentale ale propriilor cetățeni și să ia măsurile necesare pentru a le respecta pe deplin”, a mai declarat Ministerul rus de Externe.

Moscova a comentat și decizia Curții Constituționale, la patru luni de la interzicerea panglicii Sf. Gheorghe, de a solicita opinia Comisiei de la Veneția în raport cu acest subiect.

”Din păcate, în condițiile actuale, nu se poate conta pe faptul că Comisia de la Veneția, care a manifestat în repetate rânduri o abordare partizană și politizată, va trata în mod responsabil și imparțial examinarea cererii Curții Constituționale a Republicii Moldova” se arată în comunicatul citat.

E straniu cum Moscova, care a nimicit practic presa liberă prin interzicerea jurnaliștilor care nu laudă Kremlinul, critică lupta Chișinăului împotriva propagandei și dezinformării. Asta în contextul în care toată presa și ONG-urile incomode regimului lui Putin sunt calificate drept ”agenți străini” și scoși în afara legii, scrie dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare