sursa foto:  economedia.ro

Federația Rusă întoarce ‘armele’! Mai multe companii străine au fost sancționate de Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor

Mai multe companii IT străine care activează în Rusia, printre care şi TikTok, Telegram, Zoom, Discord şi Pinterest, au fost sancționate de Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor rusă, pentru încălcarea legislaţiei asupra conţinuturilor interzise şi a noii legislaţii care incriminează difuzarea de ”ştiri false” despre armata rusă.

 

 

 

Într-o declaraţie emisă de Roskomnadzor, aceasta afirmă că măsurile au fost luate după ce respectivele companii nu s-au conformat cererii de retragere a conţinuturile ilegale, şi vor rămâne în vigoare până la îndeplinirea acestei solicitări, fără a preciza concret care sunt măsurile decise.

Google şi companii IT care gestionează reţele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, au primit în mod repetat amenzi în Rusia pentru încălcarea legislaţiei ruse asupra conţinuturilor interzise şi a noii legislaţii care incriminează difuzarea de ”ştiri false” despre armata rusă, în contextul ”operaţiunii militare speciale” desfăşurate de aceasta împotriva Ucrainei.

Cele mai recente amenzi au fost aplicate săptămâna aceasta de instanţe ruseşti serviciului american de live streaming Twitch 2 (două milioane de ruble – 33.000 de dolari) şi serviciului de mesagerie Telegram (11 milioane de ruble – 179.000 de dolari), transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare