sursa foto:  Facebook

Femeia din imagine a rămas fără 60.000 de lire dintr-o escrocherie „amoroasă”. Credea că se iubește cu Peter Noone de 9 luni

Escrocherie de aproape 60.000 de lire sterline! Kirsten Zuk, din Edmonton, Canada a trecut prin șocul vieții sale după ce a crezut, vreme de 9 luni, că trăiește o poveste de iubire cu Peter Noone (76 de ani). Femeia de 58 de ani a ajuns la faliment din iubire pentru idolul ei care s-a dovedit a fi o altă persoană: un escroc.

Kristen era îndrăgostită de Peter Noone de când era copilă. L-a întâlnit de cel puțin 6 ori, cu prilejul concertelor pe care artistul le-a susținut. Îi semnase și autografe după concerte, dar, culmea, nu și-a dat seama că cel care îi scrie NU este cel pe care îl visa. Și-a dat toată moștenirea și a rămas și cu inima frântă.

„Nu știam că există oameni atât de cruzi și lipsiți de inimă. Mi-am pierdut moștenirea de la mama mea, care era de 64.000 de dolari (50.000 lire sterline), plus cecul meu de 14.000 de dolari (11.000 lire sterline), plus aproximativ 2.000 de dolari (1,5 mii lire sterline) în vânzări de artă”, a spus Kirsten pentru The Sun.

Cum a funcționat înșelătoria

Escrocul a convins-o pe Kirsten să vorbească prin Telegram, din motive de „siguranță”. Bărbatul a convins-o nu doar pe ea, ci și pe apropiații săi, că este chiar Peter Noone. Femeia îi spusese că a suferit un accident vascular cerebral și este un artist sărac, dar cel care a făcut înșelătoria nu s-a lăsat impresionat.

După ce presupusul cântăreț i-a cerut o mulțime de bani, femeia a cerut să i se înapoieze sumele. Abia după ce a observat că nu avea să își mai primească „împrumutul”, și-a dat seama că este o problemă:

„În vară, el trebuia să îmi trimită un cec pentru a mă plăti înapoi, se presupune că pe 28 septembrie, după sezonul său de concerte de vară. Desigur că nu a apărut niciodată, cu o poveste prin care a explicat de ce.

Chiar înainte de Crăciun trebuia să vină să îmi dea cecul, dar se presupune că era la aeroport fără pașaport și avea nevoie de bani. În sfârșit, a trebuit să îmi recunosc mie și să le spun familiei și prietenilor mei că am fost înșelată”, spune artista.

Artista speră că își va recupera banii

Kirsten a depus un raport la poliția din Edmonton, dar se teme că va rămâne falită. Femeia a cerut inclusiv ajutor din partea echipei Meta a lui Mark Zuckenberg. După ce a trecut printr-o asemenea înșelătorie, speră că măcar alți internauți să nu aibă aceeași soartă.

„Simt că sunt încă în stare de șoc din cauza asta. Îmi este greu să mă ridic din pat dimineața. Am avut doi ani un accident vascular cerebral care m-a lăsat paralizată pe partea stângă și incapabilă să mai dau un telefon timp de o zi și jumătate. Aproape că am murit. Încă lucrez zilnic la recuperarea mea.

Această experiență a fost devastatoare atât financiar, cât și emoțional. Am trecut prin șoc, furie, tristețe”, a adăugat femeia.

CITEȘTE ȘI: Mare atenție! A apărut o nouă metodă de înșelătorie pe rețelele de socializare! Ce spun experții în securitate

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare