dimitrie musca e1670573229223

sursa foto:  ziardearad.ro

Fermierul Dimitrie Muscă îi declară război ministrului Agriculturii, Petre Daea: ‘Este pur și simplu bătaie de joc la adresa României. Eu cred că nu se mai vrea’

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul general al CAI Curtici, lansează acuzații grave la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea, despre care spune că nu mai reprezintă interesele fermierilor români.

Motivul? Muscă se plânge că, atât el, cât și alți producători de lapte din România, ar fi pierdut posibilitatea să acceseze un grant pentru procesarea laptelui, din cauza unei condiții aberante.

Dimitrie Muscă susține că, la Bruxelles, a apărut o aprobare prin care toate țările din Uniunea Europeană le pot da fermierilor un grant pentru procesarea laptelui.

Fermierul afirmă că deținte atât ferma de vaci, cât și fabrica de lapte pe o singură firmă, iar aici a apărut problema în cauză. Laptele obținut de la fermă merge la fabrică pe bază de aviz de experidție, nu pe bază de factură, însă Ministerul Agriculturii a transmis că ia în calcul acordarea grantului doar pentru cei care au factură.

A apărut de la Bruxelles o aprobare prin care toate țările din UE pot să dea un grant pe procesarea laptelui. La mine este în aceeași societate și ferma de vaci, și fabrica de lapte. Laptele din fermă merge la fabrică pe bază de aviz de expediție, nu pe bază de factură, pentru că acestea sunt regulile contabilității. Ministerul Agriculturii a spus că nu se iau în calcul pentru grant decât cei care au factură, or legea contabilității nu mă lasă să merg cu factură de la ferma de vaci la fabrică. Pe mine m-au scos din calcul. În condițiile acestea l-am sunat pe Daea și i-am spus că ne vom întâlni în instanțele din Europa la cele mai înalte niveluri. Nu ai voie să mă frustrezi pe mine, pentru că toți cei care folosesc lapte adus din Ungaria, au umblat pe la traducători să le traducă facturile în limba română, să le depună și primesc grantul, iar noi nu primim. Eu am pierdut 127.000 de euro.

A fost și fiul meu la minister, la ministrul Daea în birou și i-a chemat pe secretarii de stat și s-a dat dispoziția, s-a făcut o notă internă în Ministerul Agriculturii că se poate să ne înscriem pentru acel grant și cei care ducem laptele pe bază de aviz de expediție. A ținut 2-3 zile, după care a venit o altă notă, tot semnată de Daea, prin care s-a spus că nu mai merge laptele dacă nu are factură. Este pur și simplu bătaie de joc la adresa României. Eu cred că nu se mai vrea. Nu știu interesele cui le reprezintă domnul ministrul Petre Daea, dar cred că ale românilor nu le mai reprezintă în condițiile acestea”, a spus Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV.

Vezi și  Încep să se adeverească previziunile fermierului care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare