banca americana Silicon Valley Bank

Filiala britanică a Silicon Valley Bank a fost cumpărată de Banca HSBC. Costul tranzacției a fost de o liră sterlină

Banca HSBC a cumpărat filiala britanică a Silicon Valley Bank (SVB), după colapsul acesteia. Planul de salvare a fost facilitat de Guvernul Marii Britanii şi Banca Angliei.

 

„Dimineaţa aceasta, Guvernul şi Banca Angliei au facilitat o vânzare privată a Silicon Valley Bank UK către HSBC. Depozitele vor fi protejate, fără sprijinul contribuabililor„ministrul Economiei, Jeremy Hunt.

Vânzarea privată” va fi realizată fără să fie implicaţi „contribuabilii” britanici în această salvare, a spus Hunt, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Am spus că ne vom îngriji de sectorul nostru tehnologic şi am acţionat cu urgenţă pentru a respecta această promisiune„, a adăugat el.

Într-un comunicat remis Bursei din Hong Kong, unde este cotată, HSBC, cea mai mare bancă din Europa şi care operează în principal pe piaţa asiatică, estimează la circa 1,400 miliarde lire (1,694 miliarde dolari, 1,581 miliarde euro) capitalul tangibil al filialei britanice a SVB.

Clienţii persoane fizice şi companiile care au depozite la SVB UK vor putea avea acces la ele în mod normal, a subliniat Executivul.

Totodată, într-un comunicat, Banca Angliei a semnalat că, după consultări cu Departamentul pentru Tezaur şi reglementatorii din sectorul financiar, banca centrală „a luat decizia de vânzare a Silicon Valley Bank UK Limited (SVBUK), filiala britanică a băncii americane, către HSBC UK Bank Plc (HSBC)”.

Această măsură a fost luată pentru stabilizarea SVBUK, asigurând continuitatea serviciilor bancare, minimizând întreruperile în sectorul tehnologic al Regatului Unit şi sprijinind încrederea în sistemul financiar„, se menţionează în comunicat.

Banii tuturor celor care au depozite la SVBUK sunt în siguranţă şi protejaţi care urmare a acestei tranzacţii. Operaţiunile SVBUK vor continua în mod normal şi clienţii nu vor observa nicio modificare„, a precizat Banca Angliei.

Clienţii pot comunica cu SVBUK prin intermediul canalelor obişnuite, a adăugat sursa citată.

SVB, cu sediul în California (SUA), a anunţat miercurea trecută că este în căutarea unei majorări de capital pentru a face faţă dificultăţilor financiare, care au făcut-o să renunţe la investiţii în valoare de circa 21 miliarde de dolari.

Achiziția – care a costat doar 1 liră sterlină – a urmat discuții peste noapte între Downing Street, Banca Angliei și șefii HSBC, inclusiv directorul executiv, Noel Quinn, în timp ce autoritățile s-au grăbit să protejeze finanțele celor 3.500 de clienți ai SVB UK

Anunţul a determinat mulţi clienţi să îşi retragă fondurile, ulterior, vineri, reglementatorii fiind nevoiţi să închidă banca din cauza lipsei de lichidităţi, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare