sursa foto:  digi24.ro

Finlanda vrea în NATO doar cu numele: Nimeni nu va veni să ne impună baze permanente dacă noi nu vrem

Premierul finlandez Sanna Marin, a transmis ]ntr-un interviu în timp ce se afla în Italia că nimeni nu va veni să impună armament sau baze permanente în Finlanda dacă ei nu vor, scrie news.ro

 

 

”Nimeni nu va veni să ne impună armament sau baze permanente dacă noi nu vrem”, declară Sanna Marin într-un interviu publicat joi de către cotidianul italian Corriere della Sera.

”Cred că această temă nu se află pe agenda noastră. Nu mi se pare că ar exista interese în vederea unei desfăşurări a unor arme nucleare sau deschiderii unor baze NATO în Finlanda”, subliniază ea.

Sanna Marin, care efectuează o vizită la Roma, unde se întâlneşte cu omologul său italian Mario Draghi, pledează, de asemenea, în favoarea unui dialog cu Turcia, care ameninţă să blocheze aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Ankara reproşează Stockholmului faptul că găzduieşte ”terorişti din PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, iar celor ţări nordice le reproşează un embargo asupa vânzării de armament către Turcia.

”Cred că, în acest stadiu, este important să rămânem calmi, să purtăm discuţii cu Turcia şi cu alte ţări membre, să răspundem cererilor care pot fi formulate şi să corectăm eventuale neînţelegeri”, declară ea.

”Orice problemă poate fi rezolvată prin discuţii şi bunăvoinţă”, declară ea, referindu-se la atitudinea Turciei, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare