sursa foto:  Profimedia

Flancul estic al NATO va deveni de neînvins! Polonia își construiește cea mai puternică armată terestră din Europa

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că Polonia construieşte una dintre cele mai puternice armate din Europa şi este pe cale să aibă cea mai puternică armată terestră din regiune în termen de doi ani.

 

Declaraţia ministrului Apărării Mariusz Blaszczak a fost făcută la un eveniment de campanie în afara capitalei Varşovia, în contextul în care partidul de guvernământ din care face parte, Lege şi Justiţie, începe să facă apel la bunăvoinţa alegătorilor înaintea alegerilor parlamentare programate să aibă loc la toamnă, informează Reuters.

Ministrul Blaszczak, care ocupă, de asemenea, postul de viceprim-ministru în guvernul de dreapta, a declarat în oraşul Wolomin că o condiţie prealabilă pentru a obţine o putere militară mai mare este menţinerea partidului său la putere.

Dacă alegătorii, dacă poporul, ne mai dau un mandat, atunci ne putem întâlni din nou aici, la Wolomin, peste doi ani şi vă pot arăta că armata poloneză va fi cea mai puternică armată terestră din Europa„, a afirmat Blaszczak, citat de agenţia de presă PAP.

Guvernul de la Varşovia condus de partidul Lege şi Justiţie este unul din cei mai convinşi susţinători, din punct de vedere politic şi militar, ai Ucrainei.

Polonia, membru NATO, nu numai că furnizează vecinului său tancuri, avioane de luptă şi cantităţi mari de alte tipuri de armamente, dar îşi sporeşte viguros propria armată şi îşi creşte cheltuielile pentru apărare, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare