Florin Cîțu, ieșire pe cai mari: ‘Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și se vede’

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat că România devine competitivă pe piața internațională, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), exporturile au crescut cu 3,9%, în perioada 1 ianuarie – 31 martie.

„Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi se vede. România devine competitivă pe piaţa internaţională. INS: ‘În perioada 1.I – 31.III 2021, exporturile au crescut cu 3,9%’. ‘Faţă de luna martie 2020, exporturile din luna martie 2021 au crescut cu 20,1%'”, a scris Cîţu, luni, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în primele trei luni ale anului, exporturile FOB au însumat 17,719 miliarde de euro, iar importurile CIF 23,046 miliarde de euro. Exporturile au crescut cu 3,9%, iar importurile s-au majorat cu 7,1%, în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020.

În luna martie, exporturile FOB au însumat 6,526 miliarde de euro, iar importurile CIF 8,782 miliarde de euro, rezultând un deficit de 2,256 miliarde de euro. Faţă de luna martie 2020, exporturile din luna martie au crescut cu 20,1%, iar importurile cu 20,6%, relevă datele publicate luni de INS, informează agerpres.ro.

Vezi și: Florin Cîțu: ‘În curând, vom beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României. Succesul nostru va fi și succesul Uniunii Europene’

Premierul Florin Cîțu: ‘Principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare