sursa foto:  stiripesurse.ro

Florin Cîțu, mesaj ferm pentru studenți: ‘Vreau să reașez economia pe principii liberale. Nu există nimic gratuit pe lumea asta’

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat despre limitarea transportului cu trenul pentru studenți și elevi că ”nu există nimic gratuit pe lumea asta”. 

”Eu vreau să reaşez economia pe  principii liberale şi să reaşezăm motivaţiile în economie. Vrem să creăm motivaţii ca oamenii să investească, oamenii să îşi dorească un loc de muncă, vrem ca oamenii să fie mai performanţi. În acelaşi timp, vreau să spun un lucru pe care sunt sigur că îl ştiţi, dar trebuie să îl repet: nu există nimic gratuit pe lumea asta. Atunci, fiecare subvenţie care pleacă de la buget, eu  o analizez prin două filtre: costul de oportunitate, dacă există altceva pe care l-aş putea face  profitabil şi vorbim de orice subvenţie la buget şi impactul acelei subvenţii pentru că sunt subvenţii pe care le dăm şi  au un impact pozitiv în economie. Aşa le judec pe toate”, a declarat, joi seară, al Digi 24, Forin Cîţu, întrebat despre limitarea transportului studenţilor.
Acesta a precizat că a primit mesaje de la foarte mulţi tinei care au mai puţin de 26 de an: ”Eu am luat o decizie în ceea ce priveşte această măsură de a subvenţiona doar 50 la sută din  biletul de tren, pentru studenţi, până la 26 de ani. Să ştiţi că am primit multe mesaje de la tineri care au 24 de ani, nu sunt studenţi şi plătesc sută la sută transportul. Unii dintre ei au loc de muncă, alţii nu au loc de muncă. Şi mi-au spus că ce se întâmplă cu ei, de ce îi discriminez. Nu am încă un răspuns pentru acei oameni”, informează news.ro.
Premierul a reiterat ideea că doar România avea gratuitate pentru studenţi la transport.

Citește și:

Cine sunt ‘baronii luxului’ din PNL și USR. Bugetari de top de pe urma Consiliilor de Administrație

Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare