sursa foto:  INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Florin Cîțu, mesaj tranșant pentru USR PLUS: ‘Se vor așeza la masă când vor scăpa de AUR și PSD’

Noul președinte ales al PNL Florin Cîțu a lansat o invitație către USR PLUS la masa discuțiilor, însă după ce încetează colaborarea cu AUR și PSD în vederea susținerii unei moțiuni de cenzură. 

„Orice negociere viitoare poate avea loc doar atunci când cei USR PLUS se vor aşeza la masă. Şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi PSD. Nu ne băgăm în alegerile altor partide, avem opţiunea de premier. Vom vedea pe cine vor alege preşedinte la USR PLUS”, a afirmat Florin Cîţu, după Congresul PNL de sâmnbătă.

Întrebat ce şanse ar avea variata unui guvern minoritar PNL – UDMR susţinut de PSD, Cîţu a răspuns: „Şanse foarte mici. Cele mai mari şanse o are coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi minorităţile. Abordarea e aceeaşi ca întotdeauna, atâta timp cât ne vom face treaba în Guvern şi vom înţelege că nu sunt trei guverne, lucrurile vor merge bine”.

Chestionat ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre aspectele care ţin de coaliţie, premierul a replicat: „Discuţiile mele cu domnul preşedinte nu le fac publice”.

Şeful Guvernului a mai spus că „deocamdată nu se pune problema” negocierii portofoliilor.

Întrebat ce nume va propune pentru portofoliile care au aparţinut USR PLUS, Florin Cîţu a spus „Veţi vedea atunci. Nu am numele pentru niciun minister în acest moment. În acest moment consider că cei de la USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele”.

„Eu pot să îi sun oricând, dar cred că până când va veni Congresul lor nu vor să negocieze ei”, a adăugat Cîţu, întrebat când îi va suna pe cei de la USR PLUS pentru a îi invita la masa negocierilor, conform News.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban, ieșire surprinzătoare după Congres: ‘Între mine și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat’

Breaking! Este oficial: Florin Cîțu a devenit noul președinte al PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare