sursa foto:  newstrack.ro

Florin Cîțu, săgeți către Marcel Ciolacu: ‘Nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluție. Să ne gândim ce vom face iarna viitoare, pentru că la vară știm foarte bine, consumul scade’

Președintele PNL Florin Cîţu a comentat anunțul liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind reglementarea pieței energiei și a gazelor naturale, de la 1 aprilie, că nu prea vede sensul de a reglementa după 1 aprilie, când vine vara și consumul este mult mai mic. 

”Mă gândesc la ceea ce a apărut în spaţiul public, că se încearcă o reglementare  după 1 aprilie. Acum aş putea spune că eu am venit cu ideea de a reglementa piaţa şi era pentru preţul de acum. Nu prea văd sensul de a reglementa după 1 aprilie, când intrăm în vară, pentru şase luni de zile, iar după octombrie, vine iarăşi iarna. Cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluţie”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu a precizat că, ”dacă vrem să venim cu o soluţie, să ne gândim ce vom face iarna viitoare, pentru că la vară ştim foarte bine, consumul scade”.

”Eu nu cred că cineva s-a gândit foare bine, soluţia pe care o propusesem noi era pentru aceste luni de iarnă, să reglementăm piaţa. ANRE s-a opus, şi am venit cu cealaltă variantă pe care o avem acum”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Florin Cîţu s-a referit şi la amenzile pe care le riscă furnizorii care nu respectă legislaţia, cu care coaliţia a ajuns la un acord, luni seară.

”Aici, cred că nu amenzile rezolvă problema, ci deschiderea pieţei. Ce am învăţat noi, în ăştia 30 de ani, acolo ne-am permis să avem o piaţă liberă, cu cât ai mai mulţi jucători pe piaţă cu atât scad preţurile şi nu ai astfel de situaţii. Când piaţa este suprareglementată şi totul este ţinut în frâu de reglementator, atunci apar astfel de situaţii, de sincope. Eu aş merge în partea cealaltă, dacă vrem cu adevărat o piaţă liberă şi preţuri scăzute, trebuie să găsim soluţii pentru a face piaţa mai permisivă, prin investiţii, e adevărat, prin reducerea de bariere”, a afirmat el, conform news.ro.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu afirma, săptămâna trecută, că susţine reglementarea preţurilor la energie pentru jumătate de an, lucru care s-a întâmplat şi în alte state europene.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare