sursa foto:  rri.ro

Florin Cîțu vrea ordonanță pentru modificarea codului de procedură fiscală

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat miercuri că ANAF a finalizat softul pentru ridicarea automată a popririlor şi că toate conturile unui contribuabil nu vor mai fi blocate simultan. Un proiect de ordonanţă va fi adoptat joi sau săptămâna viitoare, a anunţat ministrul de resort.

„Avem deja pregătită documentaţia, este o modificare de cod de procedură fiscală. Softul este gata în ANAF, în ceea ce priveşte popririle. Va fi un soft foarte simplu care anunţă şi angajatorul şi banca, banii vor fi luaţi într-o anumită ordine dintr-un cont şi nu mai rămân toate conturile blocate şi se ridică automat poprirea. Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat în partea asta de a mă asigura că după ce s-a plătit datoria, să nu mai rămână conturile poprite, să nu trebuiască să anunţi toate băncile. Să fie totul mult mai simplu, s-a plătit datoria se ridică poprirea de pe cont”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu, la Adevărul Live.

Ministrul a precizat că dacă nu joi, săptămâna viitoare va fi adoptată o ordonanță pentru modificarea codului de procedură fiscală.

„Va fi ordonanţă, dacă nu mâine, săptămâna viitoare, care va include aceste modificări de cod de procedură fiscală. Softul este gata. Ar trebui să fie cât mai rapid posibil”, a spus Cîţu, conform Mediafax.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare