sursa foto:  defenseromania.ro

Fost șef al Apărării Rep. Moldova: ‘Ca să nu spunem că suntem lași și fricoși, spunem că suntem neutri’

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a criticat conducerea statului cu privire la neutralitate afișată în privința invaziei Rusiei în Ucraina.

Fostul ministru al Apărării a afirmat: „Ca să nu spunem că suntem lași și fricoși, spunem că suntem neutri”.

Partea ucraineană demult a așteptat această vizită, dar noi ne-am acoperit cu neutralitatea și cu alte probleme precum că Rusia ne va tăia gazul. Ucrainenii și-au tot manifestat nemulțumirea față de R. Moldova, față de frica și lașitatea de care a dat dovadă guvernarea de la Chișinău. Sperăm că odată cu obținerea statutului de candidat la aderare se va schimba și retorica de la Chișinău, se va prinde la curaj, acum noi trebuie să fim la unison cu țările Uniunii Europene, trebuie să renunțăm și la această neutralitate idioată, trebuie să renunțăm la CSI.

Noi am obținut acest statut datorită Ucrainei, dacă Ucraina nu rezista, nu am fi fost noi astăzi candidați la aderare. Sper să fim în rând cu țările UE care acordă ajutor semnificativ. Sigur, noi nu avem bani și armament pentru Ucraina, dar avem coridoare de tranzit. Ca să nu spunem că suntem lași și fricoși, spunem că suntem neutri. Sper că această retorică ține de trecut”, a spus Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, conform Deschide.md.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare