sursa foto:  realitatea.net

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, trage cu ‘tunul’ în Klaus Iohannis: ‘Singurul lui plan este să își pună oameni slugarnici, care să pună în practică diferitele interese pe care le are într-un domeniu sau altul’

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că propunerea făcută de liberali pentru funcţia de ministru al Educaţiei – consilierul prezidenţial Ligia Deca – demonstrează că deciziile din PNL sunt luate de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu mai există PNL, nu mai există conducerea PNL, nu mai există oameni în PNL care să poată să viseze că pot să gireze un portofoliu ministerial în această guvernare PSD-Iohannis. Desemnarea unui consilier prezidenţial care nu are nicio legătură cu PNL, care nu are decât legătură de subordonare cu preşedintele Iohannis – de subordonare administrativă faţă de preşedintele Iohannis – arată că la ora actuală tot ce este de decis în PNL nu este decis de conducerea marionetă instalată la pseudo-congresul realizat anul acesta, ci toate deciziile în rămăşiţele PNL sunt luate de Iohannis”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că preşedintele Iohannis l-ar fi „impus” ca ministru pe Sorin Cîmpeanu şi demisia acestuia arată „eşecul lamentabil” al proiectului „România educată”.

„Demisia lui Cîmpeanu (…) arată, fără putinţă de tăgadă, eşecul lamentabil al singurului proiect al lui Iohannis, în calitate de preşedinte, şi anume ‘România educată’. Klaus Iohannis este cel care l-a impus ca ministru pe Sorin Cîmpeanu. Odată cu demisia lui Sorin Cîmpeanu arată clar că, de fapt, nu mai există niciun fel de proiect ‘România educată’, ci există numai bazaconii lansate în spaţiul public, care nu au niciun fel de strategie, niciun fel de gândire în beneficiul public. Inclusiv desemnarea unui consilier prezidenţial în funcţia de ministru arată că, de fapt, Iohannis nu are niciun plan. Singurul lui plan este să îşi pună oameni slugarnici, care să pună în practică diferitele interese pe care le are într-un domeniu sau altul”, a spus deputatul Forţa Dreptei.

Întrebat cum a ajuns să fie numit Sorin Cîmpeanu în Guvern, Orban a menţionat că, la momentul respectiv, era liderul PNL şi că opţiunea sa pentru acest portofoliu era Sorin Costreie.

„Se cunosc foarte bine împrejurările. Ştiu că preferinţa mea pentru funcţia de ministru a fost în persoana lui Sorin Costreie, prorectorul Universităţii Bucureşti, un reformist în domeniul Educaţiei, un om cu o activitate foarte serioasă în domeniul Educaţiei, care era şi consilierul meu pe probleme de educaţie. Desemnarea lui Sorin Cîmpeanu a fost rezultatul preferinţei lui Klaus Iohannis. Iohannis este cel care l-a preferat pe Sorin Cîmpeanu ca ministru”, a spus el.

Întrebat dacă preşedintele a cerut în mod personal acest lucru, Orban a replicat: „Normal, şi mie, şi lui Florin Cîţu”, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare