sursa foto:  InquamPhotos/Octavian Ganea

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, despre relaxarea restricțiilor: ‘Eliminarea purtării măștii în aer liber este un element bun, atât pentru psihic, cât și pentru noi, ca oameni’

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, senator PSD, a vorbit despre relaxările anunțate de Guvern pentru Crăciun și Revelion.

 

„Suntem într-o perioadă în care sunt sărbători de iarnă. Din punct de vedere al tradițiilor, familiile se reunesc, se întâlnesc, sărbătoresc împreună și cred că erau necesare aceste relaxări anunțate de Guvern, chiar dacă ele nu sunt spectaculoase. Poate că ne-am fi așteptat să fie relaxări mai spectaculoase, însă ele sunt niște relaxări de bun simț. Deși ne dorim să ne întâlnim, să sărbătorim, cred că este necesar să nu uităm că suntem în pandemie și că suntem doar într-o perioadă în care pandemia este pe o pantă descendentă.

Din punct de vedere medical, cred că e nevoie în continuare să fim vigilenți la absolut orice semn de boală, să încercăm să evităm contactul cu persoana respectivă, indiferent cât ne este de dragă pentru că, din păcate, nu putem avea certitudinea că această persoană nu este îmbolnăvită.

Trebuie să evităm în continuare spațiile închise și foarte aglomerate. Faptul că s-a eliminat obligativitatea purtării măștii în aer liber cred că este un element bun, atât pentru psihic, cât și pentru noi, ca oameni. De altfel, acest tip de relaxare a fost luat și în alte țări, în Germania, în Ungaria. În acest caz, cred că putem lua și noi relaxări, mai ales în contextul în care pandemia este pe o pantă descendentă. Repet, însă, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche.

Pandemia poate să revină, numărul de cazuri poate crește oricând. De obicei se întâmplă ca după Sărbători sau după momentele în care apar aceste aglomerări, ca urmare a petrecerilor de Revelion, a faptului că ieșim în spații închise și aglomerate, pandemia să revină și să capete o pantă ascendentă. Este foarte important, însă, ca o pantă ascendentă să nu aglomereze spitalele”, a declarat Florin Bodog, conform psnews.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila: ‘Aceste măsuri luate de Guvern trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul angajatorilor și operatorilor economici de diferite feluri cu autoritățile’

Șeful DSU, Raed Arafat: ‘Nu revenim la normalitate totală, există și o serie de măsuri de sănătate publică care rămân valabile’

Ultimă oră! Guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare pentru perioada Sărbătorilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare