Dedeman Frații Păval

sursa foto:  Facebook

Frații Adrian și Dragoș Pavăl, de la Dedeman, vânzători de papuci și unghiere. Ce produse se vindeau în primul butic al miliardarilor din Suceava

Înainte de a se bucura de un succes enorm, patronii Dedeman au avut un simplu magazin universal, în Suceava. În urmă cu mai bine de 20 de ani, Adrian și Dragoș Păval făceau primul pas spre a avea afacerea care astăzi este pe locul 1 în bricolaj. Întreaga lor poveste a pornit de la salariul mizer pe care în încasa fratele cel mare. 

După ce a terminat facultatea, Dragoș Păval s-a angajat la o firmă care îi dădea un salariu mai mic decât cel al femeii de serviciu. Simțind că talentul său de programator nu este apreciat, a demisionat. L-a chemat pe fratele său mai mic, Adrian, care terminase și el facultatea de la Iași și avea 10.000 de mărci din comerț.

Primul magazin Dedeman a avut 16 metri pătrați

Cu bani de la Adrian și o mașină de la socrii lui Dragoș, frații Dedeman deschideau, în 2002, un spațiu comercial în care vindeau mărunțișuri. Ei doi, o vânzătoare și niște tejghele improvizate. Culmea, afacerea din Suceava a avut un real succes și i-a ajutat să înțeleagă cum funcționează, de fapt, o afacere.

„Am înființat o firmă și am închiriat un spațiu de 16 metri pătrați, pe care i-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am aprovizionat niște tejghele din lemn și din sticlă și am început să vindem. Câștigam într-o lună cât zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician.

Mergeam în București, unde era un centru numit «Massa», și carăm de acolo cu Dacia socrilor mei diverse produse. Gumă de mestecat, unghiere, tot felul de mărunțișuri. Era o mare penurie de produse și, fiind vorba de niște mărunțișuri care, pe atunci, erau foarte căutate. Și încă din prima lună de activitate am fost informatizați. Am cumpărat un calculator și țineam gestiunea pe el. Așa am învățat ce înseamnă să administrezi o afacere și cât de important e fiecare detaliu”, a spus Dragoș Păval, într-un interviu pentru Dorohoi News.

CITEȘTE ȘI: În contul ei ajung miliardele fraților Pavăl, de la Dedeman. Moștenitoarea imperiului s-a școlit în străinătate

De unde vine numele firmei fraților Păval

Mulți credeau că Dedeman este numele lor de familie, dar nu! Numele brandului este, de fapt, un acronim format de la numele lui Dragoș, soției sale, Denise, fratelui Adrian și al soacrei Margareta. Patronul nu a uitat că familia ei a avut o contribuție în business.

„Îmi pregătisem niște denumiri, dar erau deja luate. Cei de la registru mi-au spus să mă gândesc repede la ceva, să-mi pun numele, orice. Nu prea îmi plăcea treaba cu numele, dar stâng acolo, la coadă, am încercat să compun ceva. Eu, Dragoș, soția, Denise, fratele meu, Adrian. De-de-an. Nu suna bine. M-am gândit la soacra mea și am mai pun un M. Așa a ieșit Dedeman.

O vreme mi s-a părut un nume nepotrivit, umblam cu facturile măzgălite pentru că producătorii cu care lucram ne stâlceau în toate felurile. Mă și gândeam, domnule, nu am fost în stare să aleg un nume ca lumea. Peste ani, mi-am dat seama că e un nume potrivit pentru portofoliul nostru. Sună bine, nemțește, așa…”, a adăugat Adrian Păval.

CITEȘTE ȘI: Dedeman face angajări masive, iar salariile sunt colosale! Iată cum poți câștiga aproape 10.000 lei pe lună!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare