sursa foto:  realitatea.net

Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Senatorul PSD Niculae Bădălău, condamnat penal în 1988 pentru că a furat patru saci cu grâu, e favorit pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Bădălău beneficiază de o lege pe care a modificat-o în interes personal în urmă cu trei ani. Pe atunci ţintea chiar şefia instituţiei. Baronul de Giurgiu va câştiga 5.000 de euro lunar, au declarat surse politice pentru Adevărul.ro.

Numirea lui Bădălău la Curtea de Conturi este susţinută de preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, care a calculat că senatorul ar putea fi astfel izolat politic, susţin sursele citate. Astfel, Ciolacu va scăpa de liderul PSD Giurgiu la alegerile parlamentare din toamnă. Practic, Ciolacu îl trimite pe Bădălău într-o sinecură cu gândul că absenţa sa de pe listele PSD va scuti partidul de noi atacuri politice în campania din toamnă.

Totuşi, Bădălău nu ar fi putut ajunge vicepreşedinte al Curţii de Conturi dacă, în urmă cu trei ani, nu ar fi modificat legea în interesul său. În 2017, baronul de Giurgiu pusese ochii pe funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, după pensionarea lui Nicolae Văcăroiu. Însă nu-l ajutau studiile. Articolul 47 din Legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) impunea la acel moment trei criterii pentru ocuparea posturilor de preşedinte sau vicepreşedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”. Cum Nicolae Bădălău e de profesie inginer, n-ar fi putut ajunge şef al Curţii de Conturi.

Prin urmare, Bădălău a depus personal un amendament la lege, astfel încât a mai adăugat o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Amendamentul cu dedicaţie a fost adoptat cu majoritate de voturi, căci PSD deţinea controlul în Parlament. Aşadar, legea care-l oprea pe Bădălău să ajungă preşedintele Curţii de Conturi a fost modificată chiar de Bădălău pentru Bădălău.

Vezi și: Legea a fost aprobată! Se dau banii înapoi

EXCLUSIV Poliția e gata de asediu! Achiziții la foc automat: 25.000 de pistoale, un milion de cartușe, bastoane cu electroșocuri și căști de protecție cu vizor

Scandal de proporții la Poliția Capitalei: ‘E de-a dreptul ca la Miliție. Țipăm pentru că ne-am săturat de acuzații, controale, șicane și alte mizerii’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare