sursa foto:  Captură youtube.com

Gelu Voican Voiculescu, despre uciderea soților Ceaușescu: Nu au fost asasinați din ordin, ci au fost uciși în urma punerii în aplicare a unei sentințe judecătorești

Supranumit „Călăul” soților Nicolae și Elena Ceaușescu, Gelu Voican Voiculescu susține că fostul cuplu dictatorial nu a fost asasinat la ordin, ci în urma unei decizii a unei instanțe judecătorești.

Voiculescu precizează că nu el s-a oferit să meargă la Târgoviște și să asiste la procesul soților Ceaușescu. Acesta precizează că a fost „desemnat”.

Totodată, Gelu Voican Voiculescu spune că uciderea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu era o măsură necesară, pentru a „pune capăt măcelului și haosului”.

Voican Voieculescu subliniază că, după anunțul făcut în seara de Crăciun a anului 1989, privind uciderea cuplului dictatorial, „teroriștii au încetat să mai facă victime”.

Se impune să fac o precizare extrem de semnificativă: nu eu m-am oferit să merg la Târgoviște, așa după cum afirmă domnul Petre Roman, ci, înainte de plecarea gen. Stănculescu s-a pus problema, în cadrul discuțiilor purtate în sediul MApN, să fie totuși prezent și cineva din partea noii conduceri, respectiv a CFSN.

Atunci, am fost desemnat eu, ca unul care insistase, încă din data de 22 decembrie 1989, ca dictatorul și soția sa să fie lichidați printr-un simplu act justițiar revoluționar.

Motivul era unul evident: numărul morților creștea dramatic, cu fiecare clipă care trecea. Era momentul unei decizii radicale, una care să pună capăt măcelului și haosului.

Când să plec spre elicopter, domnul Ion Iliescu m-a oprit și m-a întrebat dacă am ceva împotrivă să vină la Târgoviște și domnul Virgil Măgureanu cel care, după aceea, a condus Serviciul Român de Informații.

Acesta nu a făcut parte din CFSN și ni s-a alăturat mai târziu, după 22 decembrie 1989.

L-am luat și pe domnul Măgureanu, împreună cu cei aduși de gen. Stănculescu: domnul Trifan Matenciuc, maior și aghiotant, domnul Mugurel Florescu, maior de justiție, și domnul Ion Baiu, colonel, care a filmat procesul.

Soții Ceaușescu nu au fost asasinați din ordin, ci ei au fost uciși în urma punerii în aplicare a unei sentințe judecătorești.

Urmărind caseta procesului, se vede clar cum cei din completul de judecată format din 2 magistrați militari și 3 asesori populari, ofițeri din unitatea de la Târgoviște au deliberat singuri și au votat în unanimitate pedeapsa capitală.

Noi, ceilalți, suntem filmați în așteptarea sentinței împreună cu soții Ceaușescu și cu avocații. Se vede limpede că nimeni dintre noi nu a făcut presiuni asupra completului de judecată, care a decis după intima sa convingere.

În seara de Crăciun a anului 1989, după anunțarea execuției soților Nicolae și Elena Ceaușescu, teroriștii au încetat să mai facă victime.

Ei nu acționaseră decât din frică, nefiind niște fanatici, pentru că nu a existat o doctrină a ceaușismului care să-i determine să lupte până la capăt.

Avid de putere, Nicolae Ceaușescu a fost incapabil să construiască o mișcare ideologică favorabilă lui însuși și care să facă adepți, dispuși chiar să se sacrifice total în numele unei idei”, susține Gelu Voican Voiculescu, conform inprimalinie.org.

Reacția lui Gelu Voican Voiculescu vine în contextul unor declarații făcute de primul premier al României post-decembriste, Petre Roman.

Petre Roman: „Decizia de a fi trimiși în judecată a fost luată, la sugestia lui Silviu Brucan, de către Ion Iliescu”

În emisiunea lui Denise Rifai, difuzată de Kanal D, în luna ianuarie, Petre Roman a declarat că decizia trimiterii în judecată a soților Ceaușescu a fost luată, la sugestia lui Silviu Brucan, de către Ion Iliescu, președintele CFSN (Consiliul Frontului Salvării Naționale.

Mai mult, Roman a precizat că Gelu Voican Voiculescu s-a oferit să meargă la proces.

„Decizia de a fi trimiși spre judecată a fost luată, la sugestia lui Silviu Brucan, de către Ion Iliescu, președintele CFSN (Consiliul Frontului Salvării Naționale) și era considerată logică.

Ăsta e contextul: afară mureau oamenii cu sutele, iar cei de aici, din CFSN, încercam să facem posibilă schimbarea de regim. Armata și-a asumat acest rol: procesul a fost organizat în conformitate cu legea, de un Tribunal Militar.

Azi, nu putem să-l privim decât un lucru în neregulă, care ne dă un sentiment de amărăciune, dar noi trebuie să ne plasăm în acel moment. Eu nu am avut nicio contribuție. Gelu Voican Voiculescu s-a oferit să meargă acolo. Generalul Stănculescu, numit de Ceaușescu, era acolo.

Acolo, la proces, Ceaușescu nu vorbește despre complot, el spune: eu vreau să mă duc în fața Marii Adunări Naționale, spera că mai are oameni loiali, ceea ce nu era adevărat”a spus Petre Roman, la Kanal D.

Vezi și

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare