sursa foto:  Facebook

Generalul Ion Costaș: ‘Mințile basarabenilor au fost masiv bombardate de propaganda rusă. Cheia Unirii se află la București’

Generalul Ion Costaș, fost ministru al Apărării și al Internelor în Republica Moldova, afirmă, într-o postare pe pagina de socialiare, că astăzi cheia Unirii cu România este la București.

De Ziua Independenței Republicii Moldova, generalul basarabean precizează că „în ultimii 30 de ani mințile basarabenilor au fost masiv bombardate de propaganda rusă, stimulând separatismul”.

GĂNDURI DIN LIVADĂ

Premierul României, de Ziua Independenţei R. Moldova: „Am fost, suntem şi vom fi alături de fraţii de peste Prut.” Alături,adică vecini,adică frați de peste gard. Cam asta promovează și a promovat clasa politică din Romănia. Unirea e un tabu,e un nod în gât,e problemă majoră pentru București. Nu stataliștii pentru ei sunt incomozi,ci unioniștii. Dar și ăstea din urmă sunt diferiți,unii cu independență la cap,ușor de manipulat,iar alții intrasingenți, incăpăținați,greu de le închis gura,poate doar cu vreo distincție de cavaler agățată pe piept. Uneori reușesc,se mai găsesc și din ăștea slabi din fire. Atunci cănd nu mai sunt argumente politrucii de la București ne bagă pe găt postulatul biblic „cere și ți se va da”. Dar din păcate n-are cine cere.

De la 1945 populația dintre Prut și Nistru a fost indoctrinata până-n măduva oaselor de râia comunisto-sovietică,iar în ultimii 30 de ani mințile basarabenilor a fost masiv bombardate de propaganda rusă, stimulând separatismul. Ce a făcut Romănia? Bani,grădinițe,ajutoare,finanțe,care de fapt tot în maînele separatiștilor stataliști ajungeau. „Vă dăm totul,să supraviețuiți, numai să ne lăsați în pace.”

De ce să fie lăsați în pace? Pentru că mereu au avut frică de ruși,pentru că așa le-a fost dictat din altă parte. Să stea cuminte. Și asta au făcut și asta fac. Am zis și afirm și astăzi cheiea Unirii se află la București, numai că e păstrată în safeul lașității.”, este mesajul generalului basarabean.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare