sursa foto:  kremlin.ru

Generalul (r) Alexandru Grumaz: ‘Lumea se mișcă și se pregătește. Dacă Ucraina pierde războiul avem tot dreptul să ne gândim că Rusia poate merge mai departe’

Generalul-locotenent în rezervă Alexandru Grumaz atrage atenția cu privire la situația din Ucraina: ”Lumea se mișcă și se pregătește. Macron le-a dat ordin șefilor categoriilor de forțe armate să schimbe planurile”.

 

Generalul (r) Alexandru Grumaz spune că mai multe strategii de securitate ale României ar trebui amendate pentru a fi în concordanță cu actualul context geopolitic.

Lumea se mișcă și se pregătește. Macron le-a dat ordin șefilor categoriilor de forțe armate să schimbe planurile. La noi, în Strategia de Securitate Militară, Rusia e pomenită așa, din gentilețe, într-o paranteză. Sunt cuvinte mobilizatoare facem, asigurăm. Domn’le, păi strategia asta, chiar dacă e făcută pe o perioadă cât e președintele actual în funcție, trebuie modificată. Nu mai sunt condițiile din 2000. S-a schimbat peisajul, nu mai suntem în aceleași condiții.

Dacă teoretic nu avem baza după care să facem, atunci ce e de făcut? Trebuie schimbată Strategia de Securitate Națională, mers în Parlament și amendată, trebuie schimbată Carta Albă a Guvernului, trebuie schimbată Strategia Militară, trebuie schimbată Directiva de Planificare a Apărării. Sunt documente din Legea Apărării care trebuie schimbate, trebuie modificate, trebuie amendate. Dar amendați-le, fraților, că aveți două comisii în Parlament, aveți oameni care se ocupă de cu totul altceva decât ceea ce ne interesează pe noi. Suntem într-o criză geopolitică cu Rusia, iar dacă Ucraina pierde războiul avem tot dreptul să ne gândim că Rusia poate merge mai departe“, a declarat generalul Alexandru Grumaz, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare