sursa foto:  tass.com

Generalul (r) dr. Virgil Bălăceanu, despre amenințarea unui atac cu arme laser: ‘Am asista la o externalizare a conflictului, nu neapărat conflictul Federația Rusă – NATO, ci este vorba de spațiul cosmic’

Generalul (r) dr. Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, a vorbit desăre anunțul oficialilor din Federația Rusă, care susțin că dispun de un laser capabil să „orbească” toți sateliții de pe orbita terestră.

 

Întrebat ce ar putea să însemne „orbirea” sateliților despre care vorbește Moscova, el a explicat: „Ar însemna orbirea sateliților, sunt folosiți pentru comunicații, dacă ne gândim la scopurile militare, dar și cele civile, precum și sateliții care au rolul de executare a misiunilor de tip intelligence. Probabil ar putea să îi vizeze pe aceștia, dar să vedem existența acestei arme, pentru că sunt destul de multe arme anunțate de către Federația Rusă, rachetele hipersonice, le enumerăm, Kinzhal, Zircon, Avangard, o singură dată s-a folosit Kinzhal, rezultatele nu le știm nici acum, dacă au fost devastatoare în lovirea unui depozit de muniții, deci dincolo de anunțul respectiv trebuie să vedem ceea ce se și întâmplă în realitate”.

Ieșirea în scopuri militare în spațiu este un lucru extrem de riscant, pentru că am asista la o externalizare a conflictului, nu neapărat conflictul Federația Rusă – NATO, am discutat atât de mult acest subiect, cât o externalizare în cel de-al patrulea mediu, este vorba de spațiul cosmic, și aici trebuie să luăm în calcul consecințele din acest punct de vedere, și atunci lucrurile mi se par departe de un adevăr, adică între retorica Moscovei și ceea ce se întâmplă sau se va întâmpla în realitate este o diferență și trebuie să luăm în calcul și dacă există o asemenea armă cu o asemenea putere”, a punctat Virgil Bălăceanu.

 

Președintele AORR spune că doar israelienii folosesc deocamdată arme laser.

 

Până la această dată, arma laser nu este folosită decât de către israelieni, în sistemul lor la nivelul mic, 3-4 kilometri altitudine, Iron Beam, împotriva tuturor tipurilor de proiectile și de lovituri de artilerie reactivă”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

Întrebat dacă nu este convins că arma anunțată de Rusia există cu adevărat, Virgil Bălăceanu a spus: „Nu sunt convins nu de existența unui prototip, sunt convins că sunt asemenea încercări și experimentări, dar nu știu dacă există arma în sine, dacă testările operaționale au dat rezultatele scontate, să fie folosită deja în externalizarea conflictului în spațiu, ceea ce înseamnă cu totul și cu totul altceva”.

De altfel, ei spun că vor folosi arma laser atât de performantă să lovească sateliții în spațiu, în privința echipamentelor militare sunt cele obișnuite, multe dintre ele învechite. Nici măcar nu vedem folosirea în masă a tancurilor T-90M”, a continuat generalul român, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Se schimbă situația războiului din Ucraina! Rusia trece la folosirea celor mai noi arme: ‘Distruge fizic ținta – fiind o distrugere termică, acestea ard. Aceasta nu este o idee exotică, ci este realitatea’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare