sursa foto:  editiadedimineata.ro

Generalul (r) dr. Virgil Bălăceanu: E posibil ca Putin, după ce-și îndeplinește obiectivele, să aibă inițiativa negocierilor de pace

Generalul (r) dr. Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, a declarat sâmbătă la postul de televiziune România TV, că este utopic de discutat în acest moment despre pace în Ucraina, având în vedere situația de pe teren.

 

 

 

 

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a arătat dispus să reia dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin, dacă liderul de la Moscova îşi va manifesta dorinţa de a înceta războiul din Ucraina.

Genralul Virgil Bălăceanu a decodificat mesajul președintelui american, sâmbătă dimineața, în direct, la România TV.

„Îl putem interpreta ca pe-un mesaj, nu ca pe o retorică din partea președintelui Biden.

Trebuie să luăm în calcul și discuția pe care a purtat-o Putin cu Scholz. Putin a fost agresiv la adresa Occidentului, pentru că are o atitudine distructivă, prin trimiterea de arme ucrainenilor și instruirea lor. Semnalele nu pot fi pozitive, din acest punct de vedere. Și Putin spunea ca se poate discuta pacea, după anexarea teritoriilor. Teritoriile din sud-est sunt miza.

E posibil ca Putin, după ce-și îndeplinește obiectivele, să aibă inițiativa negocierilor de pace. Să nu ne surprindă la un moment dat că Putin va reuși să ocupe cealaltă jumătate a Donețkului – are timp destul de mult (…) Ucrainenii spun că orice spune Putin legat de pace e doar o pauză de a-și regrupa forțele și a le reîmprospăta.

E utopic să discutăm în acest moment despre pace, având în vedere situația de pe teren”, a declarat Virgil Bălăceanu, pentru România TV

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare