sursa foto:  Ilona Andrei/G4Media

Omul care acum face apel ca Phoenix să nu cânte la nunta lui George Simion, un ‘politician extremist’, în trecut, îl numea ‘erou’ pe liderul AUR

Dezvăluire Bugetul.ro. La 25 august, Remus Cernea, fost deputat, în prezent activist, a făcut un apel la Nicu Covaci, preluat de mai multe publicații din România, în care a cerut ca Phoenix să nu participe la nunta lui George Simion, liderul AUR, cu Ilinca Munteanu. Cernea l-a etichetat pe Simion drept un „personaj toxic”, un „politician populist și extremist”. Să dăm timpul înapoi și să ne întoarcem în toamna anului 2016. În octombrie 2016, după ce George Simion a fost reținut de jandarmi, în timpul unei manifestații pentru Unirea României cu Republica Moldova, Remus Florinel Cernea spunea că liderul de azi al AUR este „un erou și un activist remarcabil prin eforturile consecvente și admirabile pe care el face pentru cauza unirii României cu Republica Moldova”. La acea vreme, George Simion era liderul Platformei Civice „Acțiunea 2012”, platformă care milita pentru Unirea României cu Basarabia.

De-a lungul timpului, Remus Cernea a participat la mai multe evenimente organizate de Platforma Civică „Acțiunea 2012”, platformă prezidată de Simion.

Remus Cernea, la 23 octombrie 2016, despre George Simion: „Acest om este un erou”

Reacția violentă a jandarmilor față de participanții la mitingul pro-unire a fost disproporționată și cu totul exagerată. Am fost ieri la o emisiune tv în cadrul căreia am criticat excesul de zel al jandarmilor. (…) Reținerea lui George Simion este, de asemenea, un abuz. Acest om este un erou și un activist remarcabil prin eforturile consecvente și admirabile pe care el face pentru cauza unirii României cu Republica Moldova.

Fac parte din intergrupul parlamentar care numără peste 40 de deputați și senatori care sprijină unirea dintre cele două state românești. Am participat și la Chișinău și la București la mai multe marșuri, evenimente și dezbateri organizate de către Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” – organizația care a inițiat demersurile civice pentru unirea dintre Republica Moldova și România”, afirma Remus Florinel Cernea, la 23 octombrie 2016, după intervenția pe care jandarmii au avut-o la marșul organizat pentru Unirea României cu Republica Moldova, care a dus la reținerea lui Simion.

Remus Cernea, la 25 august 2022, despre George Simion: „Un personaj toxic, un politician populist și extremist”

„Domnule Nicu Covaci, vă admir și vă iubesc muzica! De aceea, vă transmis acest apel din Kiev, capitala Ucrainei. Vă rog foarte mult, nu vă asociați cu un personaj toxic, cu un politician populist și extremist, precum George Simion!

Nu participați la evenimentul organizat de acesta pe 27 august! (…) Foarte mulți iubitori ai muzicii Phoenix ar fi consternați să vă vadă alături de George Simion. George Simion este opusul valorilor pe care Phoenix le-a transmis timp de 60 de ani sau mai mult. Sunt aici, lângă aceste tancuri, tancuri rusești capturate sau distruse de ucraineni, după invadarea țării vecine de către Rusia lui Putin.

George Simion nu a avut nici măcar bunul-simț să se solidarizeze cu ucrainenii. Așadar, vă rog foarte mult, nu participați pe 27 august, nu este un simplu concert. Ar fi o pată întunecată, greu de șters în istoria Phoenix”, a fost apelul lansat de Cernea, la 25 august, către Nicu Covaci.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare