sursa foto:  bzi.ro

Germania a cerut statelor membre UE să accepte România și Bulgaria în Schengen! Analena Berbock: Este rândul țărilor din spațiul Schengen să se țină de cuvânt

Ministrul german de externe Analena Berbock a cerut statelor membre UE să accepte România și Bulgaria în Schengen, precizând că cele două țări au muncit din greu în această direcție și acum este rândul țărilor din spațiul Schengen să se țină de cuvânt și să accepte aderarea.

 

 

 

„Bulgaria și România au muncit din greu în această direcție și acum este rândul țărilor din spațiul Schengen să se țină de cuvânt și să accepte cele două țări”, a declarat ministrul german de externe Analena Berbock, la o conferință de presă comună cu colega sa din Bulgaria, Maria Gabriel la Berlin, potrivit presei bulgare.

Apartenența României la zona de liberă trecere este suspendată doar de Austria, în timp ce Țările de Jos au și rezerve cu privire la Bulgaria. Scopul ambelor țări este să intre în Schengen până la sfârșitul anului, dar până acum nu există semnale că acest lucru se poate întâmpla.

Austria își leagă dreptul de veto privind cele două țări de necesitatea unei reforme cuprinzătoare a Schengen, asupra căreia nu există în prezent un acord.

Spre deosebire de Bulgaria, oficialii români și-au întărit tonul față de Viena, având în vedere diverse măsuri împotriva poziției acesteia.

În plus, România a adus pe masă și posibilitatea ca Bulgaria și România să fie separate în drumul lor către Schengen, scrie b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare