sursa foto:  Guvernul Romaniei

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de finanțe, pune tunurile pe Guvernul Ciucă: ‘Avem bani europeni pe care putem să-i folosim gratuit și noi ne împrumutăm la dobânzi foarte mari’

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a criticat Guvernul PNL – PSD – UDMR pentru că se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să folosească fondurile europene, care sunt gratis.

Ialomițianu i-a criticat pe PSD-iști și PNL-iști și pentru că se ceartă între ei, această instabilitate politică fiind semn rău pentru investitori.

Ialomițianu, despre împrumuturile pe care le face Guvernul Ciucă

„Avem creștere economică și de ce stocul de datorie crește? De ce avem deficitul așa mare? Că avem fonduri europene și putem să le folosim la investiții. Avem șase miliarde de euro care zac de un an la BNR și banii ăia nu-i folosim și ne împrumutăm. Putem folosii banii ăia și să nu ne împrumutăm.

Avem aproape 9 miliarde din programarea bugetară 2014 – 2020, pe care s-ar putea să-i peirdem, că e ultimul an. De ce să ne împrumutăm și banii nu-i atragem?

Programatea bugetară 2021 – 2027 nici n-am început-o, nici nu avem proiecte acolo și ne împrumutăm. Asta e marea dramă a României: avem bani europeni pe care putem să-i folosim gratuit și noi ne împrumutăm și la dobânzi foarte mari”, a afirmat fostul ministru de Finanțe.

Ce a spus Ialomițianu despre certurile dintre PNL și PSD

Ialomițianu a mai spus că PNL-iștii și PSD-iștii se ceartă între ei pentru a trasmite fiecare un mesaj electoratului propriu.

„E o luptă între cele două partide. (…) Am impresia că se merge pe atacuri pentru a se liniști electoratul fiecărui partid și conservarea lui. Dar ne costă. Pe piețele financiare acestea costă.

Pe partea politică, chiar dacă avem majoritate confortabilă, pe piețele financiare și investitorii străini spun că nu stabilitate financiară și așteaptă orice zi ca această coaliție să nu mai guverneze și se uită de două – trei ori la România și când împrumutăm și când vor să investească.

Lucrurile astea ne costă și nu cred că sunt conștienți mulți din PSD și PNL când atacă tot timpul”, a mai declarat Gheorghe Ialomițianu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare