auto

sursa foto:  Pexels

Gigantul auto care vine în România! Mii de locuri de muncă vor fi disponibile pentru oamenii din țara noastră

BMW Group și NTT DATA România semnează un contract de joint-venture, pentru înființarea unei companii pe teritoriul românesc, în care vor lucra mii de oameni.

Cele două companii au decis înființarea unui joint-venture la Cluj-Napoca. Astfel, BMW Group continuă să-și extindă rețeaua globală de centre IT și beneficiază de talentul și experiența în sectorul software. Contractul de joint-venture este supus revizuirii și aprobării de către autoritățile relevante. Joint-venture-ul beneficiază de experiența extinsă a NTT DATA în dezvoltarea agilă de software și de rețeaua sa excelentă în comunitatea IT locală din România. Noua locație din România are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa și de a dezvolta proiecte și inovații IT pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare BMW.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică și ne permite să dezvoltăm competențe software suplimentare într-un ritm accelerat și într-o manieră țintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice și, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experți IT”, declară Alexander Buresch, director IT executiv și vicepreședinte executiv al BMW Group IT.

Citește și: A apărut noul Logan. Cum arată varianta îmbunătățită a celui mai popular model Dacia din România

BMW Group și NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte

Joint-venture-ul va fi înființat la Cluj-Napoca. Orașul, cunoscut ca centru universitar, oferă un ecosistem puternic pentru inovație, cu antreprenoriat solid, companii de tip start-up și un număr mare de talente pe scena tech. Acest lucru creează un potențial ridicat de creștere pe termen lung a joint-venture-ului. Se preconizează că joint-venture-ul va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârșitul anului 2024 și intenționează să crească la câteva mii de angajați până în 2027, arată Grupul BMW într-un comunicat

„Suntem extrem de încântați să anunțăm planurile noastre de a deschide împreună cu BMW Group un nou centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca. Această colaborare își propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală”, declară Maria Metz, CEO al NTT DATA România.

BMW Group și NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de joint-venture marchează următorul pas important în acest parteneriat. NTT DATA România ocupă o poziție-cheie pe piața IT, furnizând o gamă variată de servicii și soluții pentru clienții din diverse industrii. Cu accentul pus pe inovație, calitate, performanță și satisfacția clienților, compania rămâne în fruntea progreselor tehnologice, sprijinind creșterea și succesul clienților la nivel local și global.

Vezi și: Mașina din România care a depășit Dacia Duster în preferințele europenilor. Modelul nu este construit la Mioveni

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare