sursa foto:  Facebook

Guvernul acordă un nou beneficiu! Cardurile vor fi încărcate cu sume până la 1.500 de lei

Guvernul acordă un nou beneficiu! Cardurile vor fi încărcate cu sume până la 1.500 de lei. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), anunță că persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport.

Astfel, spune secretarul de stat, pentru alimentarea cu carburant, persoanele cu handicap grav vor beneficia de 1.500 de lei – sumă anuală.

De asemenea, persoanele cu handicap accentuat vor primi o sumă anuală de 750 de lei, explică, miercuri, Cristian Vasilcoiu.

În plus, menționează oficialul din Ministerul Muncii, persoanele care nu dețin autoturisme pot opta pentru bilete de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii: „Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative”

„Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport!

Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu dețin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Prevederile se regăsesc în Hotărârea de Guvern adoptată astăzi”, a precizat secretarul de stat.

Beneficiarii trebuie să depună cereri la DGASPC

„Procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoane cu dizabilități a fost simplificată și a fost introdus cardul electronic de carburant”, a comunicat Ministerul Muncii.

„Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat și a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant și/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie și decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiția ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului.

Metoda alternativă pentru cei care nu dețin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Opțiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate ori de către oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecție socială”, precizează instituția condusă de Simona Bucura-Oprescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare