sursa foto:  cotidianul.ro

Guvernul Orban, mutare-cheie! Ion Cristoiu scoate la iveală: `Părțile, dl Iohannis, PSD și PNL, își vor da cărțile pe față`

În opinia jurnalistului, Ion Cristoiu, căderea Guvernului Orban a fost plănuită pentru a declansa anticipatele.

Junalistul crede că după cea de-a doua cădere a Guvernului Orban, PSD va ieși public și va anunța  că vor urma alegeri anticipate.

”E foarte important că în spațiul public se discută ce va face PSD-ul și cum se va opune acestui mecanism al anticipatelor. Căderea Guvernului Orban, care a fost o cădere controlată, nu a fost o surpriză, (…) este începutul anticipatelor . E un mic hop acum cu Guvernul Orban dar în momentul în care pică și acest Guvern, părțile își vor da cartile pe față. Părțile, dl Iohannis, PSD și PNL au evitat să arate că fac anticipate și că, de fapt e o criză reală”, a spus Ion Cristoiu.

”PSD știe că nu are cum să câștige aceste alegeri, nici anticipatele la termen. E un val de dreapta. Calculele lor sunt: dacă s-ar continua cu situația de Guvern minoritar și o majoritate PSD, calculele lor sunt că în decembrie pierd ambele partide (PSD și PNL) și câștigă USR.

Dacă PSD ar vota Guvernul Orban, am avea un guvern plin care ar organiza localele. Și acest guvern, a doua zi dupa investire, USR va începe o presiune pentru 2 OUG. cea cu alegerile în două tururi, respectiv cea cu președintii de Consilii Județene. În acel moment, PSD a pierdut localele. E limpede”, a mai spus jurnalistul la antena3.

Vezi și

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Cutremur pe scena politică! Cine va fi viitorul președinte PSD: ‘Sprijin din partea lui Iohannis și al Sistemului’

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare