sursa foto:  privesc.eu

Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

Primăriile din întreaga țară au fost sărăcite de noile măsuri fiscale. Cele 40 de primării care fac parte din Asociaţia Municipiilor din România au fost grav afectate de reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută.

Primarii i-au cerut soluții miistrului Teodorovici, însă, problemele se vor rezolva abia la următoarea rectificare bugetară.

Daniel Ștefan Drăgulin, primarul din Călăraşi, spune că a renunţat la mai multe proiecte. “Nu numai la proiecte, sunt şi alte activităţi pe care noi trebuie să le efectuăm mai ales că este şi anul Centenar, pe care trebuie să le desfăşurăm dar cu fonduri mai mici. Avem garanţia din partea dânsului ca la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iunie-iulie, va fi o rectificare bugetară, noi sperăm…”

“Bugetul Municipiului Cluj Napoca din nefericire în urma scăderii cotelor din impozitul pe venit a fost afectat cu 28 de milioane de euro”, spune primarul Emil Boc. “Există promisiunea ministrului Teodorovici ca o parte din această pierdere va fi compensată după luna iunie. Multe proiecte au fost amânate, altele au fost gradate pe mai mulţi ani, în loc să lucrăm cu 4 motoare lucrăm doar cu 2 motoare ca viteză de dezvoltare în materie de investiţii.”

“Primăria Capitalei, având în vedere că nu încasează impozite şi taxe locale deoarece acestea merg către primăriile de sectoare, a pierdut cel mai mult, aproape 100 de milioane de euro”, afirma şi Gabriela Firea, potrivit stirileprotv.ro.

Robert Negoita, de la sectorul 3, susţine însă că nici el nu a beneficiat: “Ne-a scăzut bugetele foarte mult, ne-a asigurat încă o dată domnul ministru că bugetele locale nu vor fi afectate şi că ne asigura că nu vor fi mai jos decât bugetul, execuţia pe 2017, în consecinţă nu avem decât să îl credem.”

Vezi și Decizie luată de fiica adoptivă a Stelei Popescu: Ce s-a întâmplat cu vila regretatei artiste

Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare