sursa foto:  stiripesurse.ro

Hegemonia „Binomului”! Dispozitivul instalat în biroul lui Kovesi pentru a vorbi cu Coldea

Joi vă prezentam un fragment din mărturia unui fost ofițer al Serviciului Român de Informații, unde era menționat faptul că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi primit un ordin să înceapă urmărirea penală împotriva omului de afaceri decedat în această săptămână, Dan Adamescu, de la Florian Coldea.

În cadrul unui proces în care se judecă extrădarea fiului lui Dan Adamescu, Alexander, un fost ofițer SRI a declarat că Florian Coldea, fostul prim-adjunct al Serviciului, i-ar fi ordonat lui Kovesi să-i fabrice un dosar lui Adamescu.

Vezi și Incendiar! Cine i-ar fi ordonat lui Kovesi să înceapă urmărirea penală împotriva lui Adamescu

Conform unei surse din Justiție a cotidianului Evenimentul Zilei, videoconferințele dintre Coldea și Kovesi se desfășurau săptămânal. Acest lucru poate fi ușor de dovedit, prin simplul fapt că șefei DNA i-a fost instalat un terminal SRI în birou, pentru a comunica cu fostul șef operativ al Serviciului.

„A existat un asemenea mod de lucru, în conformitate cu protocolul secret de colaborare SRI-DNA. În mod normal, DNA spunea ce dosare are în lucru, iar SRI aducea probe din înregistrări mai vechi sau din informări. Pentru aceasta, Florian Coldea a instituit un sistem de supraveghere electronică pe scară largă, utilizând mandatele de siguranță națională, care au avantajul că sunt vizate de 3-4 judecători de la ICCJ. La un moment dat opinia publică din România a aflat cu stupoare că numărul mandatelor de siguranță națională este mai mare la SRI decât la FBI. Reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Victoria Stoiciu, a susţinut în 2016, la Parlament, că, din datele oficiale, se vede că în 2015 au fost date în România de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în America, că SRI a cerut practic de 16 ori mai multe mandate decât FBI. Situația a fost similară în toți anii!

De fapt, SRI, prin Florian Coldea și DNA, prin Laura Codruța Kovesi supravegheau tot ceea ce înseamnă politician important, ziarist, om de afaceri sub pretextul siguranței naționale. Cazul Adamescu este doar unul din ele, sfârșitul tragic al acestuia reaprinzând interesul publicului.

Sistemul de videoconferințe SRI-DNA poate fi foarte ușor verificat! Pentru că aparatura din biroul șefei DNA nu era compatibilă cu cea folosită de unitățile SRI, lui Laura Codruța Kovesi i-a fost instalat în birou un terminal SRI de către specialiștii SRI, cu care aceasta comunica instantaneu cu Florian Coldea. Cu alte cuvinte, Comisia SRI poate verifica aceste date, după cum Procurorul General al României poate cere o informare scrisă din partea subalternei sale.

Potrivit aceleiași surse, din 2014 sistemul de videoconferințe între SRI și DNA a funcționat intens, discuțiile având loc chiar de mai multe ori pe săptămână, Florian Coldea interesându-se despre situația unor inculpați sau a dosarelor aflate în lucru direct la șefa DNA. Numai că înregistrarea tuturor convorbirilor este făcută pe servere aflate în administrarea SRI care pot fi accesate în baza unui ordin judecătoresc. Sau la cererea Comisiei SRI. Sau în urma unor audieri în Parlament, la orice comisie. Oricare din ei dacă ar avea curajul să o facă, le-ar obține”, a precizat sursa din Justiție pentru EVZ.

Vezi și Scenariul incredibil prinde contur! Cine se ascunde în spatele incendierii clubului Bamboo?

Președintele Iohannis, în centrul unui scandal! Cum ar fi mințit în Parlamentul European

Acuze grave! Dezvăluirile deputatei care i-a dat harta României Mari președintelui Iohannis

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare