Ieșire a ministrului Muncii, Marius Budăi: ‘Guvernul a fost corect în relația cu toți angajații din sistemul de învățământ’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a făcut o serie de precizări în privința Ordonanței de Urgență prin care s-au majorat salariile profesorilor, începând cu data de 1 iunie.

Într-o postare pe pagina de socializare, Marius Budăi afirmă că Guvernul Nicolae Ciucă a fost corect în relația cu toți angajații din învățământ.

Propunerea de Ordonanță de urgență a fost analizată și chiar s-au făcut unele amendamente care au fost incluse în textul final. Nu a fost nimic nediscutat înainte cu sindicatele, care să fi fost inclus, scos sau modificat în forma finală a ordonanței de urgență”, a subliniat Marius Budăi.

Precizările făcute de Marius Budăi:

„Guvernul a fost corect în relația cu toți angajații din sistemul de învățământ. Textul ordonanței de urgență în care s-au reglementat revendicările profesorilor a fost postat în transparență decizională pe site-urile Ministerului muncii și al Ministerului educației și a fost transmis către toți liderii de sindicat.

Propunerea de Ordonanță de urgență a fost analizată și chiar s-au făcut unele amendamente care au fost incluse în textul final. Nu a fost nimic nediscutat înainte cu sindicatele, care să fi fost inclus, scos sau modificat în forma finală a ordonanței de urgență”.

Potrivit Ministerului Muncii, actul normativ aprobat de Executiv stabilește o majorare de 1.000 de lei brut pe fiecare funcție în cazul personalului didactic și personalului didactic auxiliar din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și instituțiilor de învățământ superior, inclusiv pentru personalul didactic auxiliar din bibliotecile universitare, respectiv de 400 de lei pentru personalul nedidactic.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare