sursa foto:  digi24.ro

Împreună cu partenerii din Schengen, Poliţia Română a adus acasă 21 de persoane urmărite general

Colaborarea dintre Poliția Română și partenerii din statele membre Schengen funcționează de minune.

21 de persoane urmărite general au fost prinse de Poliția Română, în colaborare cu partenerii din statele membre Schengen.

Ce a transmis IGPR:

În perioada 22 – 28 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 785 de persoane, 77 de autovehicule și 49 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 591 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au depistat 93 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 245 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 27 de documente, fiind găsite 70 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 194 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 11 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 22 de documente și 7 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare