În anul 2016, Florin Bădiță, după căsătorie Florin Bădiță-Nistor, pornea pe rețelele de socializare o discuție despre „decriminalizarea drogurilor”, în special a drogurilor ușoare, cum ar fi canabisul.
Florin Bădiță-Nistor este fondatorul ONG-ului „Corupția Ucide”, ce face parte din mișcarea „Rezist”. El povestea, în 2016, despre cum a fost prins în trecut cu „0,21 grame de iarbă, adică o țigară confecționată + ce mai aveam ca să îmi mai fac încă 2-3 țigări”.
„(…) eu prefer microdozajul. Adică să fumez atât de puțin încât nici nu se simte aproape. Cam ce fac cei din Silicon Valley cu LSD-ul, doar că eu nu fac asta la muncă”, mai spunea el, la vremea respectivă.
Ei bine, ONG-ul fondat de Bădiță-Nistor, Corupția Ucide, cheamă Poliția la raport, în cazul șoferului drogat, Vlad Pascu (foto), care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai.
Amintim că Vlad Pascu, înainte de accident a fost oprit de o patrulă mixtă – Poliție și Jandarmerie – și i s-a făcut dosar penal pentru posesia unei țigări de tip joint și a patru pastile de Bromazepam, după cum a dezvăluit șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă.
Ce spunea, în 2016, Bădiță:
„Pornim si noi o discutie despre decriminalizarea drogurilor cu ocazia asta ?
Mai ales drogurile usoare.
Am fost prins in trecut cu 0.21 grame de iarba, adica o tigara confectionata + ce mai aveam ca sa imi mai fac inca 2-3 tigari.
De ce aveam iarba la mine ?
Pentru ca nu imi place alcoolul si prefer sa ma relaxez in weekend in parc, o data pe luna, fumand iarba cu oameni faini cu care am ce discuta.
Sau pentru cercetare http://bit.ly/1TivCxJ
Am invatat cum sa fac asta fara sa imi afecteze productivitatea, fara sa afecteze alte persoane.
Mai ales ca eu prefer microdozajul. Adica sa fumez atat de putin incat nici nu se simte aproape. Cam ce fac cei din silicon valley cu LSD-ul, doar ca eu nu fac asta la munca.”
Ce a transmis luni, 21 august, Corupția Ucide:
„Șoferul în vârstă de 20 ani care a ucis doi tineri la 2 Mai și a mai rănit alții după ce a pierdut controlul volanului pentru că avea droguri de mare risc în sistem, a fost oprit în trafic nu cu mult înainte de accident (în aceeași seară) de către poliție pentru că ar fi condus haotic.
Asupra lui au fost găsite canabis și pastile.
Deși au găsit la el substanțe interzise prin lege, polițiștii susțin că nu l-au testat pentru consumul de droguri, ci doar pentru alcool, test la care a ieșit negativ! Acesta a fost adus la secție pentru declarații și eliberat în jurul orei 04:30.
Lăsat să plece cu mașina.
În jurul orei 5 dimineața intră în grupul de tineri care se întorcea din Vama Veche.
Poliția speculează că individul ar fi consumat substanțele interzise prin lege între ora 4.30 și ora 05:00 – oră la care a făcut accidentul.
Foarte convenabilă speculația pentru domnii polițiști!
Am avea și noi câteva speculații:
• Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost testat de polițiști și pentru consumul de stupefiante și a ieșit pozitiv.
Polițiștii au luat șpagă de la el!
• Tânărul nu a fost testat pentru stupefiante deoarece le-a mărturisit că este sub această influență. Polițiștii au luat șpagă de la el.
• Tânărul a fost sau nu testat pentru stupefiante, dar și-a sunat familia înstărită să facă trafic de influență ca să-i scape pielea. Polițiștii l-au lăsat să plece cu mașina.
• Ultima dată când am verificat, deținerea de stupefiante, inclusiv de canabis se pedepsea penal. Adică ce ne spune poliția? Că i-au dat și drogurile înapoi după ce i-au luat declarația?
Oricum, povestea poliției are o ruptură de logică fix acolo unde încearcă să ne spună că l-au oprit pentru condusul haotic, l-au găsit cu canabis și pastile la el, dar l-au testat numai pentru alcool și-apoi l-au lăsat să plece cu mașină cu tot, deși avem toată convingerea că starea lui generală era una destul de evidentă.
Domnilor polițiști, sunteți complici!
Poliția Română – Corupția ucide!”
Apoi, miercuri, 23 august, Corupția Ucide a revenit cu un nou mesaj la adresa Poliției:
„În urma accidentului de la 2 Mai, pe care polițiștii puteau să-l prevină, dar s-au produs și au produs erori de mai multe feluri – 4 șefi de poliție au fost demiși:
• Adjunctul șefului IPJ Constanța
• Șeful serviciului rutier Constanța
• Șeful poliției din Mangalia
• Șeful biroului de poliție din Vama Veche
Ce alte măsuri mai are în plan Poliția Română?
Cum face prevenție?
Cum accesează agenții din teren resursele poliției altfel decât la piață?
Ce reforme are Poliția în plan după această nenorocire?
Ce lucruri au fost învățate?
La ce plan pe termen mediu și lung a început Poliția să lucreze?
Și/sau poate ne spune Ministerul Afacerilor Interne, Romania?!”.