sursa foto:  a1.ro

În plină criză pe piața muncii, omul instalat de Guvernul Orban aruncă peste jumătate de milion de euro pe bannere, pixuri, agende, pliante și afișe

În plină criză pe piața muncii, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), condusă de Emanuel Victor Picu, omul instalat în funcție de Guvernul Orban, vrea să dea peste jumătate de milion de euro pe bannere, pixuri, agende, pliante și afișe.

Precizăm că ANOFM este subordonat Ministerului Muncii, condus de către Violeta Alexandru.

600.000 de euro (fără TVA) merg către bannere, pixuri, agende, pliante și afișe și doar 83.000 de euro (fără TVA) către vectorii de imagine: vloggerii Selly și Gami, cântăreții Alex Velea, Nicole Cherry, Connect-R, Aylin Cadîr, hip-hoper-ul Macanache, actorii Dorian Popa și Dragoș Bucur și influencerița Diane Condurache, scrie G4Media.ro.

Conform sursei citate, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) organizează o licitație pentru acordarea unor contracte de tip acord cadru în valoare de 1,4 milioane de euro (cu TVA), din fonduri europene, pentru ”informare și publicitate” cu scopul integrării profesionale a tinerilor, potrivit unui anunț de participare publicat de ANOFM pe e-licitație.ro (portalul guvernamental de transparență în achziții publice).

Potrivit caietului de sarcini, banii pentru difuzarea a 8 spoturi TV și 4 spoturi radio vor merge în cea mai mare parte către televiziuni și posturi de radio: peste 600.000 de euro (fără TVA).

Alți 600.000 de euro (fără TVA) vor fi dați pe bannere, pixuri, agende, pliante și afișe, respectiv 83.000 de euro (fără TVA) către vectorii de imagine prezentați mai sus.

ANOFM a prezentat și un punct de vedere, după publicarea articolului de către G4Media:

În momentul de față, ANOFM are în implementare 13 proiecte finanțate din fonduri europene, proiecte în bugetele cărora sunt prevăzute diverse achiziții ce vin în sprijinul derulării activităților acestora.

Printre acestea se numără și ,,INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”, al cărui contract de finanțare a fost semnat cu peste doi ani în urmă, mai precis în data de 26.09.2017, în vreme ce calendarul de activități a fost aprobat înainte de începerea crizei din domeniul sănătății.

Grupul țintă al proiectului este constituit din 200.000 tineri NEETs, inactivi,cu vârsta între 16-24, neînregistrați la SPO, cu accent pe aceia cu nivel scăzut de competențe și care au dificultăți în a se integra social, care vor fi sprijiniţi în vederea înregistrării lor în baza de date a SPO.

Unul din obiectivele proiectului este „cresterea gradului de informare și conștientizare în rândul tinerilor din categoria NEETs cu privire la avantajele înregistrarii la SPO și la opțiunile pe care le au în vederea integrării pe piața muncii, în educație, formare sau antreprenoriat prin realizarea unei campanii de informare și conștientizare la nivel național” .

Ca urmare a noului context din domeniul sănătății, ANOFM a dispus suspendarea procedurilor de achiziție și anularea achizitiei din cadrul proiectului ,,INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”.

În urma verificării calendarelor de achiziții din proiectele cu finanțare europeană, al căror grafice fuseseră aprobate de Autoritatea de Management/Comisia Europeană, se va evalua oportunitatea acestora în noul context generat de criza din domeniul sănătății, ulterior urmând să se notifice Autoritatea de Management cu privire la amânarea sau anularea unora dintre cheltuieli. Totodata, ANOFM a decis demararea unei verificari interne a tuturor achizițiilor din proiectele cu finanțare europeană, urmând a se analiza oportunitatea acestora în noile condiții generate de pandemia COVID-19.

Nu în ultimul rând, precizăm că unul din obiectivele ANOFM este acela al absorbției de fonduri europene. Pentru a nu contribui la diminuarea absorbției de către România a fondurilor UE, ANOFM a luat de asemenea decizia de a nu suspenda proiectele europene în cauză, ci de a le adapta noului context generat de criza COVID-19, de a analiza oportunitatea imediată a achizițiilor și de a le amâna pe acelea care nu reprezintă urgențe”.

Vezi și

În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare