sursa foto:  playtech.ro

În plină invazie rusă, ucrainenii au decis să demoleze monumentul soldatului Armatei Roșii din Cernăuți!

În plină invazie rusă, ucrainenii au decis să demoleze monumentul soldatului Armatei Roșii din Cernăuți.

Un monument al soldatului Armatei Roșii a fost dat jos ieri, în orașul Cernăuți. Autoritățile locale au decis să-l demoleze după ce au organizat consultări publice la acest subiect, scrie publicația Ucrainskaia pravda, conform jurnal.md.

Monumentul s-a aflat în Piața Catedralei din Cernăuți. Potrivit Consiliului local, majoritatea absolută a orășenilor a cerut scoaterea monumentului din piață, iar unii au cerut să fie creat un „parc al totalitarismului” sau un „parc al nazismului” și să mute soldatul acolo. Subiectul este discutat în prezent de către autoritățile locale cu Ministerul Culturii și Politici Informaționale.

În general, se planifică mutarea a patru monumente din perioada sovietică într-un loc separat. Acestea vor fi relocate pe un teritoriu separat din centrul regional, în apropiere de strada Odesa. Astfel, va fi demontat monumentul Victoriei din Piața Catedralei a orașului, statuia „Soldatul cu mitralieră” și un monument-simbol al generalilor și ofițerilor armatei sovietice din Grădina publică Taras Șevcenko, precum și tancul „T-34” al echipajului locotenentului Nikitin de lângă Gara Cernăuți.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare