sursa foto:  ziarmm.ro

În ultimele 24 de ore, peste 12.000 de polițiști și jandarmi au controlat la sânge! A fost verificate peste 78.000 de persoane!

Ministerul de Interne informează, într-un comunicat de presă, că peste 12.000 de polițiști și jandarmi au acționat în ultimele 24 de ore.

Oamenii legii au verificat peste 78.000 de persoane.

Iată ce transmite MAI:

Peste 13.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 23 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici și peste 78.000 de persoane.

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat 4.592 de operatori economici, 230 de operatori de transport persoane, aproximativ 9.200 de locații obiective de interes (inclusiv 3.611 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum și 78.653 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 5.813 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.108.755 de lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 4.967 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 745.880 de lei.

Totodată, au fost aplicate 837 de sancțiuni, în valoare de 355.150 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

De asemenea, au fost întocmite 4 dosare penale, în care sunt cercetate 4 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

La acțiunile de control au participat peste 6.100 de polițiști, aproximativ 4.700 de jandarmi, peste 1.700 de polițiști de frontieră și aproape 1.000 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite 20 de apeluri telefonice dintre care două s-au confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 12 județe.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vezi și

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare