sursa foto:  stirileprotv.ro

Încă o ‘lovitură’ pentru Vladimir Putin! Canada închide Rusiei ‘poarta’ comerțului cu bunuri de lux

Guvernul canadian a transmis printr-un comunicat de presă că interzice comerţul cu bunuri de lux cu Rusia şi că a adăugat alte 14 oligarhi, pe lista de sancţiuni, scrie agerpres.ro

 

 

Această interdicţie se înscrie în cadrul măsurilor similare luate de aliaţii săi precum Statele Unite şi Uniunea Europeană şi „va contribui la atenuarea posibilităţii ca oligarhii ruşi să eludeze restricţiile de pe alte pieţe cu bunuri de lux”, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Interdicţia vizează atât exportul de bunuri de lux în Rusia, cât şi importul din această ţară.

Include, pentru export, produse precum alcool, tutun, anumite produse textile şi îmbrăcăminte sport, bijuterii, îmbrăcăminte şi accesorii de lux şi opere de artă.

„Bunurile care ar putea fi utilizate în producţia şi fabricarea de arme de către Rusia” sunt, de asemenea, interzise de Ottawa.

Pentru importuri, Canada interzice cu începere de vineri fructele de mare, peştele şi diamantele neindustriale.

Potrivit guvernului, aceste produse au reprezentat în 2021 o valoare comercială de 76 de milioane de dolari canadieni (56 de milioane de euro).

În plus, Canada sancţionează 14 persoane noi, printre care oligarhi ruşi, membri ai familiei acestora şi apropiaţi ai regimului lui Vladimir Putin, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare