sursa foto:  ziaruldeiasi.ro

Încă un pas spre retragerea definitivă de pe piață! Ultima mutare a unei cunoscute bănci

Încă un pas spre retragerea definitivă de pe piața locală! Aceasta este ultima mutare a cunoscutei bănci în România.

După ce, în 2017, unul dintre vehiculele sale investiționale a vândut complexul rezidențial My Dream Residence din Pipera grupului de origine cehă Daramis, Bank of Cyprus a mai făcut un pas în procesul de lichidare a operațiunilor din țara noastră.

Istoria ansamblului rezidenţial este foarte zbuciumată. Compania cu capital turc Plus Development a ridicat cele aproximativ 180 de apartamente din My Dream Residence în perioada de „boom“ imobiliar, dar nu a apucat să vândă decât 40 de locuinţe înainte de a fi declarată insolventă cu datorii de circa 17 mil. euro. În 2011, un vehicul investiţional al Bank of Cyprus, care avea o expunere de 14 mil. euro pe acest proiect, a cumpărat proiectul la licitaţie pentru 16,7 mil. euro, scrie capital.

Șapte ani mai târziu, în plin proces de retragere a operaţiunilor Bank of Cyprus din România, cumpărătorul My Dream Residence a vândut proiectul cehilor de la Daramis.

Noul proprietar a anunţat că va finaliza în decursul acestei veri o investiţie de 12 mil. euro în remodernizarea proiectului, a cărei denumire a fost schimbată în Vita Bella. În luna martie, grupul ceh a scos la vânzare cele 143 de apartamente ale ansamblului şi a anunţat că până acum a vândut zece apartamente. Printre cumpărători se numără şi investitori privaţi care vor să închirieze locuinţele în vederea obţinerii unui randament anual de circa 5-6%, spun reprezentanţii Daramis.

Vezi și În aprilie au demarat lucrările! Un gigant german creează o mare fabrică în România – Investiție grandioasă

EXCLUSIV! Cozmin Gușă dezvăluie dacă va reintra în politică, în ce partid, dar și când va fi debarcat Ludovic Orban de la șefia PNL

EXCLUSIV! Răspunsuri NEAȘTEPTATE din partea lui Cozmin Gușă! De cine îi este milă, cine este cel mai inteligent politician din România și care este cea mai mare nerealizare a sa

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare