sursa foto:  gds.ro

Inconștiență. Românii continuă să se drogheze și să urce la volan! Poliția Română: ‘Au fost reținute 534 de permise, dintre care 20 pentru droguri’

Inconștiență. Românii continuă să se drogheze și să urce la volan! Poliția Română: „Au fost reținute 534 de permise, dintre care 20 pentru droguri”.

Duminică, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a informat că 534 de permise de conducere au fost reținute în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 20 de permise auto au fost reținute pentru consum de droguri, iar alte 59 au fost luate pentru consum de alcool.

„În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.300 de fapte contravenționale și 534 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 412 acțiuni și au intervenit la 2.741 de evenimente, dintre care 2.343 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 35 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.399 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.917.054 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 136 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 534 de permise de conducere, dintre care 181 pentru viteză, 59 pentru alcool și 20 pentru droguri.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, 4.082 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 483 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.212 de autovehicule și legitimate 11.378 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.369 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 158 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au fost constatat 61 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 21 de conducere sub influența alcoolului și 18 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 230 permise de conducere, dintre care 39 pentru alcool și 88 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 142 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, a informat Poliția Română.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare