sursa foto:  Facebook

Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că ar fi necesar ca zona Schengen să se extindă, astfel, și alte țări vor avea ocazia să intre în acest spațiu. Mai mult de atât, acesta a vorbit despre primirea Românie și a Bulgariei în Schengen, dar anumiți oficiali nu au fost de acord.

„Este timpul să aducem România şi Bulgaria în zona Schengen”, a declarat oficialul european.

Potrivit Mediafax, Germania se opune intrării celor două state în această zonp datorită corupției și crimei organizate.

Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria şi membru al formaţiunii ultraconservatoare Uniunea Creştin-Socială (CSU), a criticat dur propunerea lui Juncker.

„Este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări. România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen”, afirmă Herrmann.

Thomas Strobel, ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg, a declarat că deşi cele două state au înregistrat progrese în eforturile de combatere a corupţiei şi infracţionalităţii, „însă nu au ajuns încă la maturitatea necesară pentru aderarea la Schengen”.

Vezi și VĂDUVA rupe tăcerea – FALSURI, abuzuri și MINCIUNI instrumentate de Alexander Adamescu (documente)

La rândul său, social-democratul Boris Pistorius, ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioară, a explicat că „atât timp cât este neclar cum putem organiza protecţia frontierelor europene într-un mod riguros, nu putem accepta mai multe ţări în zona Schengen”.

O poziţie mai moderată a avut-o cancelarul Angela Merkel, care a declarat că doreşte o extindere a zonei Schengen, adăugând însă că cele două ţări trebuie să îndeplinească condiţiile de aderare.

Merkel a mai afirmat că, în principiu, propunerea lui Juncker este o „abordare rezonabilă”.

Opinia miniştrilor regionali de Interne este împărtăşită şi de sindicatele poliţiei din Germania. Rainer Wendt, şeful Deutsche Polizeigewerkschaft, a indicat că se îndoieşte că România şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile pentru aderarea la zona Schengen.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că nu este de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, precizând că deşi împărtăşeşte viziunea preşedintelui Comisiei Europene despre viitorul Blocului comunitar, „mai este drum lung până acolo”.

Vezi și Atenție, șoferi! Guvernul și-a dat ACORDUL – pentru ce FAPTĂ vi se poate lua permisul 90 de zile

Robert Turcescu anunță CUTREMUR în presă! Ce importantă publicație ar fi MURIT

DUREROS! Pentru câți bani și-a dat viața românul UCIS în Afganistan

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare