VĂDUVA rupe tăcerea – FALSURI, abuzuri și MINCIUNI instrumentate de Alexander Adamescu (documente)

Văduva lui Dan Adamescu, Carmen, s-a decis să dea cărțile pe față. Într-un comunicat remis Bugetul.ro, Carmen Adamescu a rupt tăcerea, după înlăturarea sa de la conducerea Unirea Shopping Center.

Prin acest document, aceasta dezvăluie o serie de falsuri, abuzuri și minciuni instrumentate de către fiul lui Dan Adamescu, Alexander.

„În ultimele săptămâni, opinia publică a fost intoxicată cu o serie de informații false (fake news) referitoare la persoana mea și activitatea de Președinte Director-General al Unirea Shopping Center răspândite de fiul meu vitreg, Alexander Adamescu, alături de acoliții săi. Pentru a mă denigra, se folosesc de un întreg arsenal de documente falsificate, acțiuni în forță realizate cu sprijinul unor foști ofițeri de Jandarmerie, precum și de minciuni menite să le mascheze lipsa de argumente.

Pentru corecta informare a publicului și evitarea confuziilor în rândul investitorilor de bună-credință, vă rog să binevoiți să publicați următoarele precizări:

  1. Înlocuirea mea din funcția de Președinte Director-General al Unirea Shopping Center cu Alexander Adamescu a fost făcută prin intermediul unei Adunări Generale a Acționarilor convocată ilegal de către Consiliul de Administrație instalat abuziv pe data de 17 iulie 2017. Delegația ce mi-a luat cu asalt biroul era condusă de colonelul Rădulică Ștefan Marinel, fost adjunct al Directorului General al Direcției de Jandarmi a Municipiului București, ce și-a arogat o calitate oficială pe care nu o mai avea. Facsimilul de mai jos contrazice una dintre minciunile pe care le vehiculează Alexander, și anume că aș avea parte de protecția unor instituții de forță, în condițiile în care un fost membru marcant al Jandarmeriei Române ascultă de ordinele sale și acționează abuziv. La data desantului în biroul din Unirea Shopping Center, conform tuturor legilor în vigoare, eram unicul reprezentant legal al companiei, nu „fosta conducere executivă”, așa cum este consemnat în împuternicire.

De aceea, le solicit oficial reprezentanților Jandarmeriei Române un punct de vedere referitor la acțiunea ce a depășit orice fel de atribuțiune de serviciu realizată de către domnul colonel Rădulică, coordonată de Alexander Adamescu. Oare pe cine servește acest ofițer? Patria căreia i-a jurat credință, sau pe veneticii care îl plătesc mai mult? Iar simplul fapt că pe delegație s-a adăugat cu pixul mențiunea „(r)”, adică „în rezervă”, îl scutește de infracțiunea de uzurpare de calități oficiale? Fiindcă s-a prezentat ca fiind „domnul colonel Rădulescu” și, chiar dacă nu purta uniformă de jandarm, m-a intimidat căci mi-a dat impresia că se află într-o misiune oficială.

Iar cel care a preluat funcțiile mele, domnul Bogdan Antonescu, a fost condamnat penal în anul 2009 la un an închisoare pentru vânzarea de genți Vuitton, ciorapi și cămăși Givenchy contrafăcute. Toți cei ce cunosc profilul magazinelor ce funcționează în Unirea Shopping Center (USC) pot ușor realiza faptul că lupul a fost pus paznic la oi. Mai ales că a comercializat mărfurile contrafăcute chiar în incinta USC, ceea ce a atras obligarea complexului comercial la plata în solidar a despăgubirilor morale, în valoare de 20.000 EUR, către producătorul francez.

  1. Potențialul perturbator al înlocuirii Președintelui Director-General ce a asigurat vreme de aproape 12 ani dezvoltarea continuă a Unirea Shopping Center și obținerea de rezultate financiare remarcabile cu o persoană aflată în arest la domiciliu, pe numele căreia sunt emise două mandate europene de arestare și care a falimentat deja 5 companii comerciale din România a fost semnalat de către auditorii ce au controlat exercițiul financiar 2015.

În plus, faptul că aceeași persoană controversată, Alexander Adamescu, este atât reprezentanta acționarului majoritar, cât și Președintele Director-General al societății echivalează cu o preluare abuzivă a controlului asupra Unirea Shopping Center și o încălcare a drepturilor acționarilor minoritari. Acest lucru a fost evidențiat de faptul că la Adunarea Generală a Acționarilor din 31 august 2017, cu toate că au fost prezenți și acționarii minoritari, majoritatea deciziilor au fost luate cu 74,5078% din voturi „pentru” (cele ale The Nova Group Investments România SA, reprezentată de Alexander Adamescu, Bogdan Antonescu și Constanze Călinescu) și 10,0031% „împotrivă”, ale SIF Muntenia.

Cu toate că și-au dorit să creeze impresia că ar fi existat probleme în privința exercițiilor financiare din 2015 și 2016, limba română le-a jucat feste și au votat, de fapt, atât aprobarea situațiilor financiare, așa cum au fost deja raportate la ANAF, cât și descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea din 2015 și 2016. Iar faptul că totul a fost făcut în cunoștință de cauză este demonstrat de votul din cazul revocării auditorului, când TNG a votat în favoarea revocării, iar SIF Muntenia împotriva acestei măsuri.

Deci, indiferent ce spun la televiziuni Alexander Adamescu sau Bogdan Antonescu (semnatarul raportului trimis la Bursa de Valori și publicat în Monitorul Oficial), votând alături de SIF Muntenia „împotriva respingerii” situațiilor financiare și a descărcării de gestiune, de fapt au aprobat atât bilanțurile, cât și descărcarea de gestiune a administratorilor. Din categoria „gura păcătosului adevăr grăiește”!

  1. Chiar înainte de a fi schimbată din funcție, pe data de 29 august 2017, Alexander Adamescu a transmis Bursei de Valori București raportul cu nr. 6220, prin care informează această instituție că la data de 31 iulie 2017 aș figura cu un sold de avansuri nedecontate de 3.049.547 RON, drept probă atașând un listing al Fișei contului 461 analitic pe numele meu.

Acest document reprezintă un fals material, în sensul art. 322 din Noul Cod Penal, întrucât a fost modificat prin ștergerea conturilor corespondente, ce ar fi putut clarifica ușor natura tranzacțiilor ce îmi sunt imputate. La care se adaugă infracțiunea de uz de fals, încriminată de art. 323 din Noul Cod Penal, întrucât această fișă modificată a fost transmisă unei instituții ce poate lua măsuri juridice împotriva mea. Am marcat cu semne de întrebare zonele în care există această omisiune menită să creeze impresia că aș fi comis o ilegalitate în relația cu compania pe care am creat-o și crescut-o, Unirea Shopping Center, pentru a scoate în evidență modul în care a fost operat falsul.

Mai mult, contul care este listat este cel de „Debitori diverși”, nu de „Avansuri de trezorerie”, care este contul 562. La 31 decembrie 2016, sumele totale ce fuseseră plătite tuturor angajaților USC și nu erau încă decontate erau de 124.888 RON, conform bilanțului oficial depus la ANAF, deci în niciun caz nu ar fi putut exista un sold de peste 3 milioane RON pe numele meu, având această semnificație.

Este vorba de o tentativă disperată de a mă discredita și a distrage atenția de la preluarea abuzivă a complexului comercial Unirea Shopping Center de către aceeași grupare care a falimentat și Baumeister SA.

Am solicitat, prin intermediul avocaților, să am acces atât la fișa completă, cât și la documentele care stau la baza acelor înregistrări contabile. Fără niciun fel de temei legal, fără niciun fel de dovadă, noul administrator al USC mi-a transmis o notificare prin care mă soma să achit, în termen de 24 de ore, suma de  3.049.547 RON, pentru care nu mi-a pus la dispoziție niciun fel de document justificativ.

Iar solicitarea mea, din 30 august 2017, de a mi se permite accesul la documente, pentru a putea clarifica această situație, nu a primit niciun răspuns. Răspândirea pe toate canalele mass-media a acestei informații false, nesusținute de probe, mi-a produs un grav prejudiciu de imagine, pentru repararea căruia voi lupta cu toate mijloacele legale.

Este ciudat cum exact cel care acuză România că nu i-ar da dreptul să se apere, că nu i-ar permite accesul la dovezi, se comportă abuziv lansând acuzații nefondate și nerespectând drepturile fundamentale ale mamei sale vitrege: dreptul la apărare și prezumpția de nevinovăție.

  1. Pe exact aceeași linie, într-un comunicat de presă și apoi în apariții la TV, noii administratori ai USC, Bogdan Antonescu și Alexander Adamescu, au lansat vestea-bombă că aș fi cumpărat în 2013 un Rolls Royce cu „numai” 20.000 EUR, alături de alte 8 automobile. Din nou, acuzația este clară: aș fi comis o ilegalitate și aș fi prejudiciat patrimoniul Unirea Shopping Center.

Persoana cea mai în măsură să răspundă acestor alegații este doamna Mariana Leu, care a îndeplinit funcția de Director Financiar de-a lungul întregului meu mandat. De altfel, unul dintre automobilele vândute în 2013 i-a revenit: un Audi A8, cu număr de înmatriculare B-101-MCV, vândut firmei sale, MCV Media SRL.

Toate acele automobile erau spre sfârșitul perioadei de amortizare, fiind vândute la valoarea lor contabilă. Iar valoarea de piață era foarte apropiată sau chiar sub cea contabilă, fiind vorba despre automobilele ce au fost intens folosite pentru protocol și aprovizionare. Deci nu s-a comis niciun fel de ilegalitate, așa cum tot trâmbițează în mass-media noii administratori.

Iar în privința faimosului Rolls Royce, toate televiziunile au putut filma acest automobil la începutul lunii martie 2017, atunci când au avut acces în fostul nostru domiciliu conjugal din Bulevardul Aviatorilor. Eu nu mai locuiesc acolo din august 2015, dar automobilul a rămas în garajul vilei noastre, cu toate că a fost achiziționat de firma mea.

De ce l-am lăsat? Din respect față de regretatul meu soț, Dan Adamescu, căruia îi plăcea să alterneze Maybach-ul cu Rolls Royce-ul. Astfel că, pe lângă toate obiectele de artă și mobilierul de valoare, am lăsat în domiciliul conjugal și automobilul preferat de fostul meu soț.

Eu am plătit pentru automobilul ce este, de peste 2 ani, sechestrat de Business Center Modern. Dar îi solicit fiului meu vitreg, Alexander Adamescu, să facă publice facturile cu care și-a cumpărat la Londra un Porsche 911 alb și un Range Rover negru, astfel încât să se poată vedea cine le-a achitat: el însuși sau ASTRA Asigurări SA?

  1. Pe exact aceeași linie, a hoțului care strigă hoții, se înscrie și modul în care înțelege Alexander Adamescu să continue procesul de divorț, în numele tatălui său. Într-adevăr, art. 380 alin.1 din Noul Cod Civil îi acordă dreptul de a se substitui regretatului meu soț, în încercarea de a demonstra o eventuală culpă exclusivă pe care aș fi avut-o în privința destrămării căsniciei noastre.

Dar apărătoarea sa folosește tot soiul de tertipuri, de genul recuzării completului de judecători și, chiar ieri, pe 13 septembrie 2017, de a declara recurs la respingerea recuzării aceluiași complet, pentru a prelungi în mod abuziv și nejustificat procesul.

La fel cum a procedat și în cazul cererilor repetate de anulare a mandatului de arestare, atunci când nu poate „alinia astrele” conform intereselor sale, Alexander „uită” să plătească taxele judiciare, astfel încât să se poată plânge ulterior că ar fi fost nedreptățit. La fel a procedat și în luna iunie, obținând astfel prelungirea procesului de divorț până în septembrie, chiar dacă instanța a constatat caracterul abuziv al șicanărilor sale și l-a condamnat la plata unei amenzi de 1.000 RON.

Iar acum, în lipsa oricărei noi probe sau posibilități legale de a demonstra ceva ce oricum nu s-a întâmplat vreodată, apărătoarea sa a repetat procedeul, obținând amânarea următorului termen până pe 8 noiembrie!

În concluzie:

  • am fost scoasă de la conducerea Unirea Shopping Center printr-un abuz sprijinit de un fost colonel de jandarmi,
  • am fost înlocuită de către un cercetat penal cu mandat european de arestare și un fost condamnat penal, ce știu atât de bine limba română încât au votat împotriva propriilor propuneri,
  • pe baza unui fals, sunt denigrată că aș fi „devalizat mari sume de bani”, în condițiile în care nu există nicio probă și bilanțul dovedește că suma totală nedecontată la nivelul companiei este de 25 de ori mai mică,
  • mi se impută faptul că am cumpărat, la valoarea contabilă, un Rolls Royce vechi de 20 de ani, pe care oricum la despărțire i l-am lăsat soțului meu, chiar de către fiul vitreg, care și-a cumpărat două mașini de lux noi-nouțe din banii asiguraților de la ASTRA,
  • tot el pretinde că aș lungi procesele, în condițiile în care nu-și plătește taxele judiciare pentru a obține noi și noi termene nejustificate și a-mi tulbura dreptul la un proces corect.

Las opinia publică să evalueze, pe baza documentelor pe care le-am prezentat în fiecare speță, cât de veridice sunt alegațiile fiului meu, susținute cu bani și protecție specială, nu cu probe sau argumente pertinente.

Și îi asigur pe toți acționarii Unirea Shopping Center că nu voi lăsa această perlă a comerțului românesc să fie devalizată și falimentată după rețeta patentată de Alexander Adamescu”, ne-a transmis Carmen Adamescu.

Vezi și Robert Turcescu anunță CUTREMUR în presă! Ce importantă publicație ar fi MURIT

DUREROS! Pentru câți bani și-a dat viața românul UCIS în Afganistan

Surpriză! Unde lucrează azi fiul lui Iulian Vlad, fostul șef al Securității comunist

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare