alex piturca

sursa foto:  protv.ro

Informație de ultimă oră! Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, audiat la DNA! Numele său apare în dosarul în care a fost reținut tatăl său

Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a fost reținut, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru achizțiile de măști de protecție făcute pe timpul pandemiei de COVID-19. În același dosar a fost reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Acum iese la iveală faptul că și Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer, ar urma să fie audiat de procurorii DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Prosport, că, în dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii intenționează să-l audieze și pe fiul fostului selecționer, Alex Pițurcă, însă acesta nu ar fi raspuns momentan citației, urmând să se emită un mandat de aducere. Se pare că fiul fostului selecționer nu s-ar afla în țară, de aceea nu ar fi dat curs „invitației” la DNA. Sâmbătă Alex Pițurcă ar fi fost prezent la Nuba Chalet, fiind cel îmbrăcat în geacă galbenă la acest party.

Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA, în urma unui dosar de care ProSport informa în septembrie 2022. Antrenorul fusese la audieri ieri și a fost reținut în cursul nopții. Un complet de judecată va decide dacă va dispune o măsură restrictivă de libertate în acest caz.

Firma lui Alexandru Pițurcă apare în dosarul în care a fost reținut fostul selecționer al României

În dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii au luat măsura reținerii și cu privire la directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu. Conform site-ului ROMARM, Țuțu are 10 ani de experiență în cadrul Serviciului Român de Informații și cinci ani de securitate comercială. Acuzațiile se referă la achiziții de măști medicinale și ochelari de către unități ale MApN. Echipamentele medicale erau neconforme și nu au putut fi folosite.

Oficialii Institutului „Ana Aslan” au transmis ca măștile primite de la firmă erau de proaste calitate, se rupea elasticul si nu asigurau protecția necesară personalului medical.

Potrivit sursei citate, prin intermediul firmei deținute de fiul lui (Alexandru Pițurcă), Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor. Firma lui Alexandru Pițurcă a virat banii către o altă companie, ALLODIUM SA (front al forțelor aeriene din Ucraina). La rândul său, ALLODIUM SA a achitat către FA Ukraine – avionul de transport fiind din flota militară ucraineană -, dar și echipamentele medicale către firma din CHINA SICHUAN LINGTONG INTELLIGENCE ENVIRONMENTAL PROTECTION INDUSTRY CO LTD. Apoi, echipamentele militare au fost livrate de către asiatici către HELIOS, firma lui Neacșu Vasile, un apropiat al lui Pițurcă senior. De la HELIOS, echipamentele au fost trimise către MApN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare