sursa foto:  Facebook

Informații neștiute despre Cristina Tunegaru! Cine sunt victimele și cine sunt manipulatorii de profesie

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii (o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz) la a XXXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2-7 mai, la Ohrid (Macedonia).

Desigur această știre nu interesează pe nimeni și evident nu a devenit virală pe facebook. În schimb poziția profesoarei de limba și literatura română, Cristina Tunegaru, care afirmă în fața Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar, ca NU va respecta la clasă programa școlară, impusă prin lege și că nu va aborda marii clasici Eminescu și Creangă, a făcut senzație în mediul online și nicio autoritate abilitată nu taxează derapajele din sistemul educațional.

Desigur, metodologia de atribuire a posturilor în învățământ lasă de dorit. Profesorii sunt din ce în ce mai slab pregătiți, iar cei care obțin performanțe sunt îngropați din punct de vedere al imaginii de colegii lor care se erijează în rebeli reformatori.

Vezi și Adevărul despre Cristina Tunegaru, profesoara care a criticat-o pe Firea. Detaliile ascunse de presă

Cristina Tunegaru a transmis bugetul.ro un mesaj în care ne amenință că ne dă în judecată, invocând Codul Civil, pe care probabil l-a confundat cu Cartea Junglei.

„În legătură cu articolul publicat de dumneavoastră cu titlul „Adevărul despre Cristina Tunegaru…” doresc să vă informez că în cuprinsul acestuia sunt incluse informații neadevărate și pe care le consider defăimătoare la adresa mea. Se afirmă că începând din 2009 nu am reușit să obțin note peste 7 la examenul de titularizare. În realitate am promovat toate examenele, ultima notă din 2016 fiind 9.67. Motivul pentru care nu am obținut un post titularizabil ține tocmai de felul în care sunt alocate posturile, modalitate pe care am condamnat-o în pozițiile mele publice. Vă solicit să corectați toate paginile de pe siteul dumneavoastră care includ aceste informații care îmi aduc grave prejudicii de imagine. Dacă corecturile nu sunt făcute neîntârziat și dacă nu sunt evidențiate în text, formulate vizibil și fără ambiguități, voi solicita despăgubiri în instanță în conformitate cu Codul civil și legislația în vigoare”, ne scrie doamna Tunegaru.

Dar cu ce am mințit noi și de ce încearcă să ne insulte inteligența? Oare așa face și la clasele unde predă? Bugetul.ro a arătat că profesoara Cristina Tunegaru a obținut nota 7.55 la examenul de TITULARIZARE în anul 2009. În anul 2016 ea și-a dat examenul de DEFINITIVAT, fiind în continuare SUPLINITOARE.

Pentru a fi titulară pe un post în București, trebuie să obțină o medie mult mai mare, medie pe care din 2009 și până în momentul de față nu a obținut-o la niciun examen de TITULARIZARE. Desigur bugetul.ro își recunoaște vina în cazul în care doamna Tunegaru ne indică un link cu o notă care să ajungă măcar la media 8 la un examen promovat de aceasta, examen de TITULARIZARE, care ar fi scăpat-o de povara de a fi SUPLINITOARE. I-am solicitat de altfel acest lucru, dar până la această ora, aceasta nu a venit cu niciun fel de dovadă că nu am fi prezentat realitatea așa cum se înfățișează ea.

Cum a fost la Vaslui

De asemenea, bugetul.ro dorește să-i reamintească doamnei Tunegaru, care este preocupată că elevii din București vor schimba din nou profesorul de română după doar un an, că faptele sale contrazic supusele.

La sfârsitul anului scolar, am fugit, pãrãsind scoala si judetul pentru un loc mai bun din tarã, lãsând copiii si profesorii din Vaslui victime ale sistemului social si educational. Pentru cã învãtãmântul rural nu poate sã motiveze acesti copii si pentru cã mijloacele traditionale de disciplinare – autoritatea pãrintilor si a profesorilor – esueazã, se ajunge la violentã, manifestarea degenerãrii unui sistem care nu face fatã acestor adolescenti. Scoala îi învatã violenta si ei o aplicã”, a scris Cristina Tunegaru pe contributors.ro.

În urma notei 7.55, cam a 1.500 în județul Iași, probabil Cristina Tunegaru a fost repartizată titulară la o școală de țară din Vaslui. Nu i-a plăcut acolo, așa că a părăsit copiii, lăsându-le victime ale sistemului, după cum ea susține și a venit SUPLINITOARE în București.

Acesta este adevărul, iar pentru cititorii supărați că l-au studiat pe Eminescu în școli și pentru părinții revoltați că cei mici sunt obligați să citească opere pe care nu le tolerează, o mică temă de reflecție. Matematica v-a plăcut în copilărie? Pentru câți dintre voi a fost o povară în școli? Câți ați considerat-o inutilă atunci? Deci ce facem… nu mai învățăm tabla înmulțirii pentru că nu ne place? Ne jucâm pe play station in schimb?

Trebuie să citim și să învățăm pentru a ne forma o gândire critică și obiectivă. Este necesar să învățăm și să-l citim și pe Eminescu și pe toți ceilalți, să învățăm și tabla înmulțirii și logaritmii… este necesar să învățăm să GÂNDIM și nu să înghițim pe nemestecate informațiile aruncate pe facebook sau la televizor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare