sursa foto:  impact.ro

Întâlnirea dintre Dan Barna și Patriarhul Daniel a creat nemulțumiri în USR-PLUS: ‘A fost doar o mutare de imagine’

Nemulțumiri în USRPLUS după întâlnirea pe care vicepremierul Dan Barna a avut-o luni cu Patriarhul Daniel pe tema campaniei de vaccinare. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai mulți lideri USRPLUS îl acuză pe Dan Barna că a avut o întâlnire „de ochii lumii”, fără a obține un rezultat concret. Aceleași surse susțin că discuția dintre Barna și Patriarhul Daniel a fost mai degrabă o mutare de imagine a liderului USRPLUS, în urma căreia nu s-a ajuns la o concluzie concretă, fapt care a generat mari nemulțumiri în interiorul formațiunii politice.

 

„Patriarhul Daniel l-a anunțat pe Barna că BOR se implică atât cât poate în campania de vaccinare și nu le poate impune credincioșilor să se vaccineze pentru că fiecare e liber să decidă. Dan Barna a fost de acord cu el și aici s-a încheiat discuția. Practic, Barna nu a obținut nimic de la întâlnirea de luni, a fost doar o mutare de imagine”, au precizat surse politice pentru PS News.

Întrebat de ziariști la finalul discuțiilor dacă a discutat despre o implicare mai mare a Bisericii Ortodoxe în campania de vaccinare, Dan Barna a spus luni că ”sunt optimist și vizita de azi trebuie înțeleasă în această cheie”. Este cea de-a doua întâlnire a liderului USR cu Patriarhul Daniel care se încheie fără nicio concluzie. Întâlnirea a avut loc după ce vicepremierul a spus că este nevoie de un parteneriat cu Biserica pentru a încuraja vaccinarea.

Biserica Ortodoxă Română nu a transmis un îndemn clar, fără echivoc, pentru vaccinare, iar Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat până în acest moment. Contactat de PS News, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a susținut că întâlnirea de luni „a contribuit la o mai bună cunoaștere a punctelor de vedere reciproce”, fără a oferi, însă, mai multe detalii.

„A fost o întâlnire strict privată, nu instituțională, care a contribuit la o mai buna cunoaștere a punctelor de vedere reciproce”, a precizat acesta, conform psnews.ro

Citește și: 

Dan Barna, după întâlnirea cu Patriarhul Daniel: ‘ Îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în campania de vaccinare’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare