sursa foto:  psnews.ro

Serviciul ucrainean de informații interne susține că a arestat doi asasini trimiși de serviciile secrete ruse să ucidă mai mulți oficiali de la Kiev

Serviciul ucrainean de informaţii interne (SBU) a anunţat arestarea a doi asasini trimişi de serviciile secrete ruse să îl ucidă pe ministrul apărării de la Kiev, pe directorul serviciului de informaţii al armatei şi un activist ucrainean.

SBU susţine că a dejucat planul serviciului de informaţii al armatei ruse, GRU, de a folosi un grup de sabotaj pentru executarea celor trei asasinate, transmite Reuters.

Reuters nu a fost în măsură să verifice imediat afirmaţiile respective, iar oficialităţile de la Moscova şi presa de stat din Rusia nu au reacţionat.

Unul dintre suspecţii reţinuţi este din regiunea separatistă Lugansk din estul Ucrainei şi a intrat în ţară din Belarus, iar celălalt este din Kiev. Ambii au fost prinşi la Kovel, în nord-vest. Comanditarii ruşi le-au promis, potrivit comunicatului SBU, până la 150.000 de dolari pentru fiecare din ţinte.

Oficialii de la vârful puterii de la Kiev sunt protejaţi foarte strict din 24 februarie, când forţele ruse au invadat Ucraina, arată Reuters. Cartierul guvernamental din capitală este izolat, iar la punctele de trecere se află gărzi înarmate; la ferestre şi la intrările în clădiri au fost ridicate baricade din saci cu nisip.

SBU a fost în centrul atenţiei în ultimele săptămâni, după ce preşedintele Volodimir Zelenski i-a demis luna trecută pe directorul serviciului şi pe procurorul general al Ucrainei. Şeful statului a acuzat atunci că există zeci de cazuri de colaborare cu Rusia în rândul personalului instituţiilor conduse de cei doi, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare