sursa foto:  click.ro

Întârzie sau nu pensiile în luna iunie? Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: Este o situație excepțională generată de aceste zile

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a vorbit, sâmbătă seara, despre posibila întârziere a pensiilor în luna iunie, în contextul liberelor de 1 iunie și de Rusalii.

Președintele Casei Naționale de Pensii a explicat, la Antena 3 CNN, cum vor veni pensiile în luna iunie. Daniel Baciu a confirmat că este o situație excepțională.

Totuși, a precizat Baciu, Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, l-a asigurat că poștașii vor lucra și în ziua de vineri, 2 iunie, când se face punte.

Daniel Baciu: „Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile”

„Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile.

Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor”, a anunțat Daniel Baciu.

Mai mult, el a anunțat că pensiile care vor veni pe card, nu vor avea întârzieri.

Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată”, a mai spus el.

Când se dau pensiile în România

În mod normal, excluzând situațiile speciale de sărbători, poștașul livrează pensiile beneficiarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Lunar, pensiile se achită pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, conform informațiilor transmise de Casa de Pensii.

Mai mult, lunar, poștașii livrează pensiile la domiciliul beneficiarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare