sursa foto:  anetna3.ro

Intervenţie în forţă a Curţii de Conturi: Preoţii SUNT VIZAŢI – se va ajunge la tribunal

Operaţiune de amploare a Curţii de Conturi. 18.000 mii de preoţi sunt vizaţi, iar tot scandalul se va tranşa la tribunal. Autorităţile au descoperit nereguli grave şi acționează în forţă. Despre ce este vorba?

Salariile a mii de preoţi au fost luate la puricat şi s-a descoperit că o parte dintre aceștia au încasat ilegal diverse sume de bani. Acum, se cere recuperarea banilor, dar și realizarea unei baze de date clare cu cine trebuie să primească bani, cât și de ce.

S-au descoperit diferențe de restituit şi Secretariatul de Stat pentru Culte a înființat o comisie care să recalculeze salariile, anunţă cotidianul.ro.

”Activitatea cultelor religioase din România se asigură parțial de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. În anul 2016, Secretariatului de Stat pentru Culte, în calitate de ordonator terțiar de credite, i-au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 342.371 mii lei, care au fost majorate, prin rectificările bugetare ulterioare, la 487.137 mii lei, din care suma de 484.497 mii lei (99,46% din bugetul definitiv aprobat) a fost alocată pentru realizarea Programelor specifice derulate de entitate”, se arată în raport.

Statul trebuie să dea în judecată bisericile. Se recomandă și elaborarea și implementarea procedurilor operaționale privind recuperarea creanțelor bugetare de la unitățile de cult, inclusiv cele care vizează recuperarea pe calea instanțelor de judecată.

Vezi și Investiție de sute de milioane de lei: O companie românească construiește o nouă termocentrală

Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

Dezvăluire incendiară a Olguței Vasilescu! Cui i-a dat peste nas și de ce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare