sursa foto:  News.ro

Intervenție majoră la o fabrică din Cluj! Planul Roșu a fost activat, după ce 14 muncitori s-au intoxicat cu fum

Pe data de 25 martie a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție la Cluj, după 14 muncitori de la o fabrică au fost intoxicați cu fum. În Câmpia Turzii a avut loc evenimentul, iar autoritățile au fost semnalate printr-un apel la 112. Angajații s-ar fi intoxicat de la o substanță pe care o foloseau pentru curățarea pieselor de mobilier. 

Paul Olar, sergent major, a transmis că cei 14 angajați acuză stări de rău. Pe de altă parte, sunt conștienți și cooperează. Planul Roșu de Intervenție a fost activat, pentru a-i scoate din pericol. Spațiul în care lucrau a fost deja ventilat.

„La nivelul dispeceratului integrat ISU Saj, Cluj, a fost primită o solicitare, de la un operator economic situat pe strada Laminariștilor din municipiul Câmpia Turzii. A anunțat faptul că mai multe persoane s-ar fi intoxicat cu o substanță folosită pentru curățarea pieselor.

Au fost consultate, până acum, 14 persoane care au acuzat diverse stări de rău. Toate sunt conștiente și cooperante. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar în acest moment a fost deja ventilat spațiul unde lucrează aceste persoane. Urmează să vedem câte dintre persoane vor fi transportate la spital”, a transmis Paul Olar pentru Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Misterioasa Oana, soția lui Emil Boc, primarul din Cluj Napoca lucrează la una dintre cele mai respectate universități din România

Ce se întâmplă cu cei 14 muncitori din Cluj

Conform datelor transmise de Paul Olar, la fabrica de mobilă au ajuns o autospecială cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD și 3 echipaje de la serviciul de ambulanță Județean.

„La misiune iau parte o autospecială cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD și 3 echipaje de la serviciul de ambulanță Județean. (…) Este posibil ca persoanele să refuze transportul la spital. Acestea acuză simptome minore”, a adăugat sergentul major, pentru sursa citată anterior.

ISU a transmis ulterior că doar 13 persoane au avut nevoie de asistență medicală. Niciun angajat nu a dorit spitalizarea. Planul Roșu a fost dezactivat la ora 14:00.

„În cele din urmă, 13 persoane au fost asistate medical. Toate au refuzat transportul la spital. Echipajele se întorc la bază. Urmare a rezultatelor acestor evaluări a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenție, la ora 14.00”, a transmis ISU Cluj.

Rămâne de văzut și dacă este vorba despre un accident de muncă și dacă operatorul economic va avea de suportat consecințe.

(CITEȘTE ȘI: Numele Elena Udrea nu mai înseamnă nimic în Cluj. Ce s-a întâmplat cu firma deținută în trecut de fosta mâna dreaptă a lui Traian Băsescu

 

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare