sursa foto:  rfi.ro

Într-o perioadă în care pensionarii solicită majorarea pensiilor, Raluca Turcan le cere să se întoarcă în câmpul muncii!!

Într-o perioadă în care se vorbește foarte mult despre majorarea pensiilor, ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că sistemul de pensii poate fi redresat dacă o parte dintre pensionari se vor putea întoarce în câmpul muncii.

Există posibilitatea de redresare a sistemului de pensii în România, dacă punem degetul pe câteva răni acumulate, adică creşterea raportului dintre persoanele active şi numărul de pensionari.

Dacă avem, aşa cum s-a întâmplat la începutul anului 2000, un număr de pensionari mai mare decât numărul de persoane active, înseamnă că presiunea pe buget este una foarte mare şi greu de suportat.

Atunci, provocarea este să determini oameni să intre în câmpul muncii, poate unii dintre ei pensionari după o anumită vârstă, cu contracte ulterioare de colaborare şi de muncă înregistrate, astfel încât să coexiste pensia cu activitatea în câmpul muncii, şi, atenţie, nu neapărat la stat, dar în economia privată un pensionar, şi în alte ţări, lucrează în continuare, iar populaţia activă să crească ca şi pondere şi, de asemenea, ca şi nivel de salarizare.

Acesta este un concept sănătos pentru a avea un sistem de pensii sustenabil, care pe fond să ducă la creşterea puterii de cumpărare”, a declarat Turcan, la Antena 3.

Vezi și

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare