Învie naționalismul românesc, după votul dat AUR-ului lui George Simion – Opinie

Votul dat Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea prezidată de către George Simion, reprezintă o întoarcere a românilor la patrie și religie.

În anul 2017, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Octav Bjoza, îmi declara că tinerii din ziua de azi au uitat termenii „neam, patrie, tricolor și credință strămoșească”.

Părăsim țara cu atâta ușurință. Ne ducem să le adunăm căpșunile, să le spălăm picioarele, să le tăiem lemnele, prin Occidentul Europei, să ne umilim. În urmă cu 60-70 de ani erau patru, cinci noțiuni: cea de neam, de patrie, de tricolor și de credință strămoșească”, îmi declara, în aprilie 2017, Octav Bjoza (Vezi mai multe AICI).

Vorbele domnului Bjoza m-au răscolit, la acea vreme, vă spun sincer. Să-și fi pierdut românii iubirea de patrie? Să ne amintim de sărmana Românie doar de 1 Decembrie?

Vezi și Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Ei bine, după votul dat week-end-ul trecut, se pare că nu-i așa, iar românii tind să revină la valorile care au dat trăinicie neamului românesc, AUR fiind singura formațiune naționalistă de pe scena politică actuală.

ATENȚIE! Când vorbim de naționalism, vorbim de un partid care să-și iubească patria, să iubească România, să-i iubească pe români.

Conform DEX ’09, definiția naționalismului este următoarea: „Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale”.

Nu confundați naționalismul cu ultranaționalismul, cu fascismul, cu extremismul! Este o așa mare crimă să iubești România? Eu zic că nu.

Revenind la AUR, într-o perioadă în care progresismul este într-o continuă dezvoltare pe plan mondial, un partid precum cel condus de George Simion era necesar în România, era necesar pentru o democrație sănătoasă.

Rămâne de văzut, însă, dacă Alianța pentru Unirea Românilor va profita de șansa care i s-a oferit sau va fi o decepție pentru România și români!

Eugen DINU – comentariul este asumat integral de autor.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare